Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Tineri din mai multe ţări din Europa în tabăra de creaţie de la Aiud. Expoziţii, ateliere de teatru, seri de muzică şi carnaval

Publicat

În perioada 10-19 iulie, la Aiud s-a încheiat cea mai importană tabără de creaţie pentru tineret. Un număr de 21 de tineri din Franţa, Polonia, Ungaria, Bulgaria şi România au participat la atelierele organizate în cadrul taberei. Colografie, linogravură, pictură, modelaj şi icoane pe lemn sun câteva dintre atelierele la care tinerii au luat parte. În cadrul taberei au mai fost organizate şi vizite de documentare în Aiud şi Alba Iulia, seri de muzică şi carnaval, expoziţii internaţionale de artă şi ateliere de teatru.

Expoziţia finală care a avut loc în Galeriile Inter-Art Aiud a fost o amplă prezentare a lucrărilor realizate în această perioadă, dovadă a talentului tinerilor artişti, dar şi a valorii artistice şi didactice a profesorilor care au coordonat atelierele.

Valoarea şi calitatea exponatelor, îndrăzneala şi dăruirea în definirea culturală a spaţiului contemporan artistic au impresionat publicul prezent, spun organizatorii.

În acest an s-a desfăşurat cea de-a IX-a ediţie a Taberei Inter Art, care este unică în felul de predare a unor tehnici artistice, dar care rămâne şi un punct important în stabilirea de proiecte şi programe culturale şi artistice între tineri din Europa. Ţările de unde vin, îmbogăţesc astfel cultura românească cu valorile şi tradiţiile culturale ale regiunilor pe care le reprezintă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax