Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Titlul ”Doctor Honoris Causa” acordat preşedintelui Curţii Constituţionale a Republicii Moldova, Alexandru Tănase, la UAB

Publicat

IMG_2816 Universitatea “1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia a acordat sâmbătă titlul de Doctor Honoris Causa preşedintelui Curţii Constituţionale a Republicii Moldova, Alexandru Tănase. Festivitatea de înmânare a acestei distincţii a fost organizată în amfiteatrul A9 al UAB, de la ora 12.00. La eveniment a fost prezent și ambasadorul Republicii Moldova în România, Iurie Reniţă.

La eveniment au participat arhiepiscopul de Alba Iulia, ÎPS Irineu, ambasadorul Republicii Moldova în România, Iurie Reniță, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, rectorul Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Daniel Breaz, președintele Senatului Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, prof. univ. dr. Nicolae Todea, decanul Facultății de Drept și Științe Sociale din Cadrul Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Ioan G\nfălean, decanul Facultății de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Lucian Bercea, prof. univ. dr. Ioan Leș din Sibiu, prof. univ. dr. Radu Motica din Timișoara și mulți alții.

De asemenea au fost prezenți și reprezentanți ai instituțiilor de drept din județ, vicepreședintele Curții de Apel Alba Iulia, Aurelian Mocan, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr și decanul Baroului de Avocați Alba, Ioan Rus.

”Am primit acest titlu din partea Universității <1 Decembrie 1918> din Alba Iulia, pe care o iubesc la fel de mult ca și Universitatea <Alexandru Ioan Cuza> din Iași. Vreau să mulțumesc tuturor pentru acest gest, pentru că ne aflăm în preajma Sărbătorii Naționale de 1 Decembrie. Mă bucur să mă aflu în preajma acestei sărbători aici la Alba Iulia, după cum spunea poetul Adrian Păunescu, care este <Mecca noastră>”, a declarat Alexandru Tănase.

Mai apoi acesta a continuat prezentând un subiect actual, care vizează identitatea constituțională pe care o are Republica Moldova, în contextul celorlalte Curți constituționale din Europa.

Alexandru Tănase ocupă funcția de preşedinte al Curţii Constituţionale din aprilie 2011. În trecut, acesta a mai ocupat pe rând funcțiile de ministru al Justiției (septembrie 2009 – mai 2011), avocat, consultant juridic sau manager de proiect.

Este licenţiat în Drept (Facultatea de Drept, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iaşi, 1994), Tehnici de Apărare în cauzele penale (Asociaţia Barourilor Americane, 2004) și Instruirea formatorilor pentru aplicarea Convenţiei Europene (Consiliul Europei şi Comisia Europeană, 2005). De asemenea, este doctorand al Facultății de Drept, Universitatea de Stat din Moldova, promoția 2007.

Este autor al publicației ”Procedura în fața CEDO” (2000), coautor la ”Accesul la Justiție” (1999) și autor al mai multor articole politice şi ştiinţifice în diferite publicaţii, privind protecţia drepturilor omului, independenţa justiţiei şi democraţia în Moldova.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax