Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Tradiție, spectacol și culoare la deschiderea oficială a Festivalului Internațional de Folclor de la Aiud

Publicat

Picture_187 Culturi tradiționale din toate colțurile lumii s-au întâlnit pe o singura scenă, vineri seara, la Aiud la Festivalul Internațional de Folclor. Constumele colorate, melodiile antrenante și fețele exotice ale participanților au  transformat Piața „Dr. Constantin Hagea” într-un centru multicultural.

A doua seară a ediției din acest an a celui mai importat evenimet cultural de la Aiud a fost una plină de culoare. Ansambluri Folclorie din România, Columbia, Kyrgyzstan, Turcia, Serbia, Mexic, Paraguay, Slovacia, Spania şi Ungaria au făcut adevărat spectacol în prezentarea costumelor și a obiceiurilor. Cele mai spectaculoase costume au fost în acest an aduse de ansambul din Kyrgyzstan, Paraguay și Columbia. Pline de volum și culoare, tota diferite de cele pe care le putem admira la țările din Europa, ansablurile au fost aplaudate și apreciate de public.

În următoarele zile, pe scena festivalului vor urca toate ansamblurile folclorice, care își vor prezenta porturile și dansurile populare, precum și obiceiurile specifice fiecărei țări.

Duminică va avea loc tradiționala paradă a portului popular, moment în care, locuitorii orașului vor putea admira costumele populare specifice fiecărei țari participante.

Festivalul se va încheia marți, cu un spectacol de gală la care vor participa toate ansamblurile folclorice și se vor înmâna diplome și cupe de către primarul municipiului Aiud, Mihai Horațiu Josan.

Ca și în anii precedenți, organizatorii Festivalului Internațional de Folclor sunt Primăria și Consiliul Local Aiud, Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud, Centrul de Cultură – Alba „Augustin Bena” și Consiliul Județean Alba.

Programul :

Sâmbătă, 8 august

Ora 19.45 Spectacol cu ansamblurile din: Columbia, Kyrgyzstan, Turcia, Serbia, Ungaria, România: „Pipacsom” Ciumbrud, „Doina Arieșului” – Câmpia Turzii, 20 min fiecare

Duminică, 9 august

Ora 11.00 – 12.30 Deplasare în costume populare la biserici pentru cântecul religios (Catedrala Ortodoxă: Serbia, Slovacia, Columbia, Spania și Biserica Greco Catolică: Kyrgyzstan, Mexic, Paraguay, Turcia, România)

Ora 16.30 – 18.00 Parada portului popular – Piaţa Dr. Constantin Hagea

Ora 19.45 Spectacol cu toate ansamblurile participante cu program de 10-12 min fiecare

Luni, 10 august

Ora 19.45 Spectacol cu ansamblurile din: Mexic, Paraguay, Spania, Slovacia, România: „Cununa Fărăului”, „Dor de sat” Unirea, 20 min fiecare

Marţi, 11 august

Ora 19.45 Spectacol de gală cu toate ansamblurile cu program de 10-12 min fiecare

– înmânarea diplomelor și cupelor de către primarul Municipiului Aiud

Ora 23.00 Foc de artificii

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax