Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO | „Trei săptămâni în Himalaya”: Expoziție permanentă de fotografie pe Traseul Sudic al Cetății Alba Carolina

Publicat

Cei care se plimbă prin Traseul Sudic al Cetății Alba Carolina vor avea ocazia să facă o mică excursie virtuală în Asia și să vadă cum e să trăiești „Trei săptămâni în Himalaya”. O expoziție de fotografie pe această temă, realizată de Marius Chivu, a fost vernisată sâmbătă, la Festivalul „Dilema Veche”. Expoziția este permanentă, colecția de fotografii va rămâne expusă pe zidurile Cetății albaiuliene.

Marius Chivu este scriitor, critic literar și jurnalist la „Dilema Veche”. El a adus la Alba Iulia câteva zeci de imagini pe care le-a imortalizat în timpul drumețiilor sale în Himalaya, „o călătorie care te eliberează de tot ce-ți prisosește înăuntru”, pe care a făcut-o în mai 2011.

Până la o altitudine de 5.416 m, urcarea pe vârful Himalaya devine, totodată, și o călătorie interioară, a explicat Marius Chivu. Vârfuri stâncoase, lacuri cristaline, activități zilnice ale localnicilor, temple, animale sau obiecte de cult sunt doar câteva dintre subiectele fotografiilor.

Cele trei săptămâni petrecute în îndepărtatele tărâmuri nepaleze au constituit, cu siguranță, o provocare, atât din punct de vedere cultural, cât și turistic. „După ce ai fost în Himalaya, este greu să te gândești unde să mai mergi”, a spus Marius Chivu.

Impresiile de călătorie au fost consemnate într-un volum diaristic intitulat „Trei săptămâni în Himalaya”, ce poate fi citit și pe internet.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax