Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO | Tricolor lung de 400 de metri, întins pe pietonala din Cetate, de la Poarta a III-a până la Poarta a IV-a, pentru unirea Basarabiei cu România

Publicat

YouTube video

Mii de inimi au bătut „românește” de 1 decembrie, la 95 de ani de la Marea Unire. Pentru prima dată în istoria Zilei Naționale a României, pe lângă tradiționalele evenimente, Alba Iulia a fost scena unui moment inedit, plin de emoție și simțire patriotică. Pe pietonala Mihai Viteazul din Cetatea Alba Carolina au fluturat 95 de steaguri mari, pe marginea unui tricolor uriaș, ținut de oameni în mâinile lor, pe o lungime de aproximativ 400 de metri.

Imensa bandă tricoloră, cu o suprafață de 1.400 metri pătrați, a adunat mii de oameni pe marginea sa, de la Poarta a III-a a Cetății până la Poarta a IV-a. Prezența steagului pe pietonală a fost o plăcere și pentru cei mici, care au profitate de ocazie pentru a se juca sub pânza în roșu, galben și albastru.

Momentul s-a numit „Uniți sub tricolor” și a fost inițiat de un grup de ONG-uri care militează pentru unirea Basarabiei cu România.

Vedeți mai jos câteva imagini foto-video:

VIDEO: Claudiu MICLĂUȘ

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Pingback: GALERIE FOTO | Cum ne-am petrecut Ziua Națională la Alba Iulia. Emoții, senzații și distracții la „Festival de România” | Alba24

  2. mircea

    duminică, 01.12.2013 at 19:29

    tricolor fara stema ,tara saraca !
    aveam sonede ,spice de grau,verdele muntilor, nimic nu mai este al nostru, tricolor fara simboluri ,nu misca decat pe farisei, si imbecilii care ne carmuiesc!!!

  3. dorinteodor

    marți, 03.12.2013 at 20:01

    @mircea: stema este a statului si este vremelnica. doar tricolorul curat este vesnic! bravo celor care l-au facut si l-au desfasurat!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax