Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: “Tu ce vrei să lași în urma ta pe internet?”, la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din Alba Iulia, în cadrul programului ”Școala altfel”

Publicat

DSCF2096 Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia s-a alăturat altor sute de școli din țară și a răspuns inițiativei lansate de Organizația Salvați Copiii de a participa la proiectul “Tu ce vrei să lași în urma ta pe internet?”.

Elevii clasei a VI-a C, coordonați de prof. Mariana Toth au fost invitați să reflecteze asupra comportamentului lor pe internet, participând la câteva activități interactive desfășurate în cadrul programului ”Școala altfel”: jocuri educative, dezbateri, vizionarea unor filme.

Scopul acestei activități a fost ca participanții să conștientizeze că fiecare interacțiune a lor cu mediul online contribuie la dezvoltarea internetului. Totodată, atrage atenția că fiecare utilizator este direct responsabil de comportamentul său și că tinerii pot de fiecare dată să aleagă să participe în spațiul virtual într-un mod constructiv pentru ei pe termen lung și, în același timp să devină un model pozitiv pentru ceilalți.

La acțiunea propusă de echipa Salvați Copiii au participat și doi voluntari din cadrul Centrului Județean de Voluntariat Alba care au susținut activități cu caracter non-formal, implicându-i pe elevii clasei a VI-a C în numeroase jocuri educative.

„Faptul că suntem participanți activi la crearea conținutului online este o oportunitate fantastică și, în același timp, o responsabilitate foarte mare față de noi și față de ceilalți. La fiecare conectare facem alegeri care lasă amprente asupra imaginii noastre online și avem un impact semnificativ asupra celor cu care suntem conectați, direct sau indirect. Invităm fiecare tânăr să reflecteze asupra a ce vrea să lase în urma interacțiunii lui cu mediul online. Mulțumim Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia pentru deschiderea de a se alătura inițiativei lansate de echipa Salvați Copiii”, a declarat Georgiana Roșculeț, coordonator proiecte educaționale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax