Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Un bucătar din Alba Iulia lansează cartea de bucate cea mai mică din țară. Rețetele se vor citi cu lupa

Publicat

După ce a lansat cea mai mare carte de bucate din România, acum, chef Toma Cosmin vine cu un nou record. Va lansa în curând cartea de rețete în dimensiunile cele mai mici din țară. Cartea are 2.80 cm lungime, 2.cm lățime și cântarește 14.7 grame, cu coperţi din inox.

„Coperta este din inox și are trei rețete tradiționale reinterpretate și mai conține prăjitura Cetății, prăjitura orașului Alba Iulia. Această carte se deschide sub formă de evantai și se citește cu ajutorul unei lupe. În România cea mai mică carte are 3 mm este o carte cu versurile a lui Eminescu. A mea este mai mare puțin dar este singura carte de bucate din România la aceste dimensiuni”, spune Toma.

Cartea de mici dimensiuni este de fapt o reinterpretare a cărții de 3 metri lansate anul trecut de chef Toma. Rețetele sunt în mare parte aceleași: mușchiuleț de porc cu sos, cremeș, ciorbă de burtă și prăjitura Cetății.

Toma spune că prin această carte și de altfel și prin cele lansate până în prezent vrea să promoveze gastronomia tradițională românească.

Cartea va fi lansată în 100 de exemplare, în prima lună a anului 2018.

Cosmin Toma ne-a obișnuit cu rețetele sale reinterpretate, după ce în urmă cu trei ani a lansat „Atelierul de gătit al lui Toma”, o carte de un metru, cea mai mare la acea vreme, care cuprindea 200 de rețete inedite, iar anul trecut a lansat Euphoria, o carte de 3 metri înălțime.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax