Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Un fost poliţist din Alba Iulia şi-a lansat a şaptea carte despre profesia în care a activat peste 40 de ani. Cazuri reale, rezolvate de IPJ Alba

Publicat

DSCN5132 Încă o carte cu cazuri reale inspirate din activitatea de poliţist, a şaptea din cariera de scriitor a colonel (r) Dorin Oaidă, ofiţer care are experienţa anilor dinainte şi după Revoluţie, a fost lansată joi la Alba Iulia.

Un subiect interesant, care permite celor „neavizaţi” să pătrundă şi să înţeleagă atât condiţiile în care un poliţist operează, cât şi detalii mai puţin cunoscute din viaţa acestor oameni care aleg o profesie nu foarte comodă şi, nu de puţine ori, periculoasă.

„Asta e viaţa de poliţist. Nu-şi poate planifica nimic pentru el, pentru familia lui, pentru cei dragi lui. Un simplu apel telefonic îi schimbă tot programul. Ştie când pleacă, dar nu şi când se întoarce şi cum se întoarce”, este un fragment din volumul „În slujba adevăruluicazuri deosebite rezolvate de-a lungul anilor de către polițiștii județului Alba„, semnat de colonel Dorin Oaidă, acum pensionat.

În vârstă de 75 de ani, acesta a absolvit şcolile de subofiţeri şi ofiţeri (ultima în 1963) şi s-a specializat în criminalistică.

A fost, în perioada 1956 – 1998, poliţist la Miliţia Alba şi ulterior la Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

A operat în structurile de ordine publică, judiciară, criminalistică (şef birou), dar şi arme, explozivi şi substanţe periculoase (a fost şi şef al acestui serviciu)

Şase dintre cele şapte cărţi ale sale au drept subiect munca în poliţie, iar una este volum-documentar despre Revoluţia din 1989.

La evenimentul de joi, alături de autor, au participat şi preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel şi şeful IPJ Alba, chestor principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax