Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Un vultur pleșuv a „vegheat” 30 de minute pe acoperișul Hotelului Cetate din Alba Iulia. S-a lăsat fotografiat și admirat

Publicat

Vizită inopinată pe acoperișul Hotelului Cetate din Alba Iulia. Printre antene, timp de o jumătate de oră, Cetatea Alba Carolina a fost „vegheată” de sus de un vultur pleșuv.

Cei care au reușit să admire pasărea răpitoare au spus că avea la gât o plăcuță inscripționată, semn că ar fi zburat probabil din „ograda” unei grădini zoologice sau a vreunui circ. Iar pe aripă, cel mai probabil pentru recunoaştere, vulturul avea o crotalie pe care era trecut numărul R75.

 

A fost admirat de trecătorii din zona Hotelului Cetate, care l-au observat pe acoperişul clădirii, timp de mai multe zeci de minute.

Are capul acoperit cu puf alb, gâtul golaș, ciocul puternic, cu vârful ascuțit, aripi relativ scurte și rotunjite, coadă lungă și penele de culoare brună-roșcată, mai deschisă pe abdomen.

Și după cum spune și zicala „Vine omu/Stă oleacă/ Mai discută/Dar și pleacă”, așa a procedat și vulturul pleșuv. După o jumătatea de oră, după ce s-a lăsat admirată și fotografiată, pasărea și-a deschis aripile în „V” și a zburat de pe Hotel Cetate. Cine știe ce oraș mai are în plan să viziteze.

FOTO: Alex LETERNA, Cătălin CRĂCIUN

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Bear Grylls

    luni, 28.04.2014 at 21:31

    PS: Tine-ti-va chihuahua si bichonii in casa.

  2. Luminita Comsuta

    miercuri, 30.04.2014 at 06:32

    Ieri, 29.04.2014 am vazut vulturul de dimineata de la 6 pana la 13,00 pe cladirea pasapoartelor din centrul de jos. Indicatorul era auriu si era pe ambele aripi si a facut si un ou cat a stat pe cladire.

  3. Horatiu

    miercuri, 07.05.2014 at 16:18

    Cu tot respectul, vulturul plesuv arata altfel.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax