Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Vârstele poeziei”, artă poetică la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, cu Emil Brumaru şi Ion Moldovan

Publicat

Vineri, 16 martie 2012, la ora 10.00, în Aula Magna a Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, a avut loc un eveniment poetic, prima ediţie a unui proiect derulat pe parcursul întregului an. Au participat poeţii Emil Brumaru şi Ion Moldovan, alături de critici literari şi membri ai Uniunii Scriitorilor din România.

La evenimentul poetic de vineri, în Aula Magna a Universităţii „1 Decembrie 1918” au fost prezenţi poeţii Emil Brumaru şi Ion Moldovan, alături de criticul literar Bogdan Creţu şi de Aurel Pantea, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Alba-Hunedoara.

Evenimentul poetic fost deschis de Elena Anghel, iar în continuare Aurel Pantea a prezentat invitaţii.

Cei doi poeţi au vorbit despre arta loc poetică într-un mod neconvenţional, inspirat şi cu umor.

Emil Brumaru a ales să vorbească despre viaţa sa, „că cine este interesat de operă, artă poetică, poate să ia cartea şi să citească”. Cu poveştile sale de viaţă şi prin modul plastic în care le-a înfăţişat, poetul a provocat în membrii auditoriului său stări extreme, de la plăcere până la oripilare, ţinute împreună de un umor neîntrerupt.

Ediţia de vineri este parte dintr-un proiect poetic derulat pe parcursul întregului an, la care vor participa 5-6 poeţi şi 5-6 critici din ţară.

Evenimentul a fost organizat de Uniunea Scriitorilor din România-Filiala Alba-Hunedoara şi Consiliul Judeţean Alba, în parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918” şi Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” din Alba Iulia.

[nggallery id=112]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax