Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Viaţă grea pentru comercianţii din piaţa improvizată în centrul oraşului Alba Iulia. Vezi stadiul lucrărilor în vechea locaţie

Publicat

IMG_6803 Agricultorii, comercianţii și micii producători care îşi vând marfa în piaţa agroalimentară temporară din centrul orașului Alba Iulia sunt nemulţumiţi că nu au cum să-şi protejeze bunurile de soare, vânt, praf sau ploaie. Unii dintre ei au recurs la mici „improvizaţii”, adică umbrele şi corturi, alții mai cu ”dare de mână” au amenajat mici construcții din lemn sau metal, acoperite cu folie impermeabilă. Sursa de apă lipsește încă din noua locație aleasă de către autorități.

În același timp, lucrările de modernizare a pieței agroalimentare din centrul municipiului Alba Iulia continuă. Muncitorii au îngrădit șantierul, structura veche a fost dărâmată, în prezent efectuându-se măsurători și săpături pentru fundații. Piața ar urma să fie finalizată peste aproximativ un an, în martie 2016, potrivit contractului, însă autorităţile locale au precizat că lucrările vor fi gata din toamnă.

IMG_6830 Pe amplasamentul temporar ales de către autorități, situat în Piaţa Consiliului Europei, lângă sediul Electrica şi ADR Centru, micii producători şi persoane de vârsta a treia care vin la piață cu ce au prin gospodărie – ouă, legume, verdețuri sau flori – sunt nevoiți să aducă cu ei și apă, în recipiente de plastic de 5 litri sau 2 litri, deoarece în zonă nu există încă o sursă de apă.

Chiar și așa, producătorii și comercianții depind și de condițiile meteo, deoarece tarabele amenajate de către primărie nu oferă nicio protecție împotriva soarelui sau a ploii.

Unii dintre aceștia își aduc umbrelele de ploaie de acasă, în timp ce alții și-au amplasat umbrele de soare sau mici corturi impermeabile. Cei cu ”dare de mână” și-au amenajat construcții pe structură de metal sau de lemn, acoperite cu folie impermeabilă, care au costat aproximativ 1.000 lei „de căciulă”, toate pentru ca produsele lor să fie protejate și să reziste mai mult timp pe tarabe.

O altă problemă cu care comercianții din noua locație s-au confruntat a reprezentat-o amplasarea toaletelor ecologice. Pe amplasamentul ales inițial, cele patru toalete au fost dărâmate încă din primele zile de un vânt puternic, fiind mai apoi mutate lângă gardul unei proprietăți.

YouTube video

Citește și FOTO-VIDEO: Comercianții din piața agroalimentară temporară din Alba Iulia, NEMULȚUMIȚI. Legume uscate, lipsa apei și taxe mari

Citește și FOTO: PIAŢA agroalimentară din Alba Iulia funcţionează în locaţia temporară din centrul oraşului. NEMULŢUMIRILE comercianţilor

IMG_6791 În timp ce comercianții încearcă încă să se adapteze cum pot condițiilor oferite de noua locație, în piața agroalimentară din centrul orașului Alba Iulia, lucrările de modernizare, începute din luna martie, continuă. Contractul în valoare de 2.764.897,89 lei cu TVA a fost câştigat, prin licitaţie, de firma Telecerna SRL din Deva. Tarabele vechi şi structurile degradate din piaţă ar urma să fie înlocuite şi spaţiul amenajat pentru o mai bună utilizare.

Perimetrul șantierului a fost îngrădit, structura veche fiind dărâmată. În prezent, se efectuează măsurători și săpături pentru fundații. Noua piață va avea o suprastructură din stâlpi şi planşee casetate din beton armat impermeabilizat prevăzut cu luminatoare şi deschideri pentru ventilare naturală şi lumină naturală.

YouTube video

Accesul autovehiculelor va fi restricţionat cu barieră, cu excepţia autovehiculelor de aprovizionare şi intervenţie. Perimetrul pieţei va fi delimitat printr-un inel carosabil din asfalt cu alveole de aprovizionare, spaţii verzi şi şapte locuri de parcare.

Totodată, platforma pieţei va fi structurată în două zone principale: pentru fructe şi legume şi o subdiviziune pentru seminţe şi flori. Zona va avea utilităţi şi echipamente corespunzătoare desfacerii mărfurilor şi ambalajelor (mobilier specific, fântâni cu apă potabilă, spaţii pentru depozitarea mărfurilor şi ambalajelor, pastrarea şi închirierea cântarelor, locuri pentru cântare de control, bazine pentru spălarea legumelor şi fructelor, spaţii pentru materiale de curăţenie şi întreţinere, punct PSI).

Clădirea administrativă va fi renovată la exterior şi grupurile sanitare publice vor fi modernizate.

Reţelele de alimentare cu apă, canalizare, energie electrică, hidranţi exteriori vor fi de asemenea modernizate. Zona va fi iluminată şi decorată cu plante verzi şi flori.

Citește și Piaţa agroalimentară din centrul oraşului Alba Iulia va fi modernizată cu 2,76 milioane lei, de o firmă din Deva. Când încep lucrările

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. doru

    sâmbătă, 25.04.2015 at 12:40

    Asta in timp ce in Cetate in parcarea Spitalului 5 polițiști veghează traficul si 6 oameni de la Consiliul Județean descarcă, montează, încarcă tarabe cu copertine in fiecare vineri pentru o piață de 2 lei ,

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax