Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: A doua seară a Festivalului de Jazz. Lucian Ban și Mat Maneri în concert pe scena de la Alba Iulia

Publicat

YouTube video

Se spune ca jazz-ul depinde de locul în care se cântă și de oamenii care îl ascultă. Noi spunem că recitalul susținut de Lucian Ban-pian și Mat Maneri-violă, în a doua seară a Festivalului Alba Jazz, a demonstrat că muzica de suflet se poate ascultat oriunde atâta timp cât este înțeleasă și apreciată.

Albaiulienii au avut ocazia, sâmbătă seară, să vadă și să asculte, chiar la ei în oraș, doi reprezentanți de seamă ai jazz-ului, apreciați de o lume întreagă. Lucian Ban și Mat Maneri au fost prezenți pe scena Festivalului de Jazz unde au oferit publicului o mică parte din „sufletele” lor de muzicieni.

Cei doi artiști au relaxat publicul prezent cu un „dialog între vioară și pian”. Piesele interpretate fac parte de pe albumul „Transylvanian Concert” lansat anul trecut în România.

Lucian Ban s-a născut în 1969, la Cluj-Napoca, este pianist, compozitor şi interpret de jazz.

Din anul 1999, Lucian Ban trăieşte în New York. El a fost nominalizat de două ori (în 2005 şi 2006) la prestigiosul premiu Best European Jazz Musician. Este considerat a fi parte din generaţia de interpreţi şi compozitori aflată în prim-planul jazzului modern contemporan la New York.

Mat Maneri este născut în America în anul 1069. Artistul a fost nominalizat la premiul Grammy pentru „cel mai bun album de muzică alternativă” în 2006. El a colaborat cu muzicieni de mare prestigiu, printre care Ed Schuller, Mark Dresser, William Parker, Michael Formanek, Barre Phillips, John Lockwood, Joe Morris, John Medeski, Tim Berne, Cecil McBee, T.K. Ramakrishnan, Franz Kogelman, Roy Campbell, Spring Heel Jack.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax