|

FOTO-VIDEO: Accesul în Șureanu, la „mâna” vremii. Soarele a început să lase urme adânci în drumul spre Poarta Raiului

IMG_5362Primăvara nu se mai lasă așteptată, iar creșterea bruscă de temperatură a început să topească zăpada, chiar și din zonele cu cele mai mari altitudini din județul Alba. Dacă termometrele vor continua să ne indice grade cu plus, sezonul de iarnă se va încheia destul de curând pe Domeniul Schiabil Șureanu, momentan fiind afectat doar drumul până la Poarta Raiului.  

Pe porțiunile unde bate soarele, zăpada s-a topit, iar apa a început să sape șanțuri pe mijlocul drumului făcând accesul în zonă din ce în ce mai anevoios. Momentan se poate urca chiar și cu autoturisme fără tracțiune 4X4, însă destul de greu și cu multă atenție.

Cu toate că este una dintre cele mai frumoase zone din județul Alba, accesul până în Poarta Raiului se face pe unul dintre cele mai rele drumuri din județ. Dacă pe timp de iarnă zăpada nivelează cei 18 km problematici și se poate urca uneori fără mari probleme, odată cu venirea primăverii lucrurile se schimbă.

Temperaturile din ultima perioadă au lăsat urme serioase în drumul ce leagă barajul Oașa de Domeniul Schiabil Șureanu. Pe porțiuni întregi s-a topit zăpada și s-au format gropi destul de adânci. În ultima zi din februarie încă se putea circula, însă odată cu inevitabila creștere a temperaturilor este foarte probabil ca drumul să fie şi mai anevoios, cu un autoturism mic.

Șansele unui drum asfaltat de la Barajul Oașa la Domeniul Schiabil Șureanu sunt departe de a fi posibile. Ultima încercare a Consiliului Județean de a rezolva problema juridică și a trece în administrația sa întreaga suprafață a fost refuzată de Guvern. 

VIDEO: ADIO șanse de asfalt pe drumul spre Domeniul Schiabil Șureanu. Guvernul a decis să rămână FORESTIER

Starea deplorabilă a acestui drum, cu o lungime de aproximativ 18 km, fost subiectul  mai multor discuţii între autorităţi, întreprinzători şi reprezentanţi ai comunităţii locale. A făcut obiectul mai multor sesizări din partea proprietarilor de pensiuni, dar şi al unor întâlniri cu autorităţile judeţene, iar toate acestea s-au finalizat cu promisiuni.

 

URL scurt: http://alba24.ro/?p=550653avatar Publicat de pe 28 februarie 2017 şi actualizat pe 28 februarie 2017.
Publicat în BREAKING NEWS, EVENIMENT.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Un comentariu pentru “FOTO-VIDEO: Accesul în Șureanu, la „mâna” vremii. Soarele a început să lase urme adânci în drumul spre Poarta Raiului”

  1. Micii proprietarasi care au pus monopol pe zona respectiva (consilieri pe la primarii in doua orase din vecinatatea Albei Iulia) vand metrul patrat de teren la fel ca in Dubai sau in centrul Manhattan-ului sau pe Marte, dar isi doresc cu ardoare ca modernizarea si intretinerea drumului de acces sa se faca pe bani publici :)))). Initiativa Guvernului (fie el si psd-ist ) de a pastra titulatura de drum forestier nu este iesita din comun din moment ce inca mai exista chiar si in Ardeal si chiar si la noi in judet, localitati unde accesul se face extrem de greu sau deloc. Sunt copii care fac zilnic 10 kilometri pe jos pana la scoala …..putin imi pasa ca d-l consilier nu primeste asfalt moca pana la el la pennsiune . Am fost iarna asta de 4 ori la ski in zona aia si in afara de cativa nepricepputi care au blocat traficul intrucat nu aveau masinile echipate corespunzator si conform legii pentru a conduce in munte iarna chiar nu am intampinat dificultati.

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

Publicitate


Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Lia: Nici vorba. Este supus lui Hava, inca il pastreaza.
  • Ionel: Prea mult s-a furat in Romania, indiferent de partidul care a guvernat tara. Marile privatizari sunt un esec...
  • Maria: În PSD.
  • popeala: Sa mai spui ,,sarut mana parinte,, ? Prost trebuie sa fi, sa mai crezi in ceva, in ziua de azi !
  • Bomba Atomica: se fura cum naiba sa nu se fura din banul public ? hava e capul mafiei !

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI