Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: AG Weinberger, Mr. Blues al României, în concert de colecţie, la Sebeş

Publicat

AG Weinberger a oferit un recital de zile mari, sâmbătă seara, pe scena Centrului Cultural „Lucian Blaga” din Sebeș.

“Mr. Blues al României. Singular. Există din convingere. El îşi continuă misiunea cu aceeași pasiune, pentru a impune muzica bună în viața culturală din România. Sebeș, un popas. Mulțumim”, au transmis reprezentanţii centrului cultural.

AG Weinberger a propus o formulă de band. De data aceasta însă, cu o nouă dimensiune componistică și într-o manieră stilistică diferită, reunind în repertoriul său piese de jazz, blues, soul, blues-rock, piese mai rar auzite, adunate într-un concert de colecție, adevărate bijuterii muzicale pe care în Romania doar AG Weinberger le cântă.

Noua formulă de band recrează în stil propriu un univers muzical de înaltă ținută, piese din repertoriul lui Lionel Hampton, T-Bone Walker, The Fabulous Thunderbirds, Benny Golson, Charlie Parker sau selecţia din compozitiile proprii sunt redimensionate şi filtrate muzical de către AG Weinberger în cel mai firesc spirit al libertăţii de creaţie, muzica sa emanând aceeași sensibilitate și aceeași amprentă solară cu a universului muzical abordat.

Considerat de către critici Mr. Blues al României, şi de către legendarul B.B. King “un chitarist carismatic de cea mai înaltă clasă”, AG Weinberger este singurul artist de blues şi jazz din România selectat pentru nominalizare la 7 categorii la Premiile Grammy, decorat cu Ordinul Cultural în grad de Cavaler. El îşi continuă misiunea sa cu acelaşi zel, cu aceeaşi pasiune şi credintă,  pentru a impune muzica bună în viața culturală din România.

AG Weinberger Band:

AG Weinberger- chitara, voce, lap steel guitar

Zsolt Szabo – pian, claviaturi

Virgil Popescu – bas, voce

Titi Herescu – tobe, voce

sursa foto: Facebook (Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeş)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax