Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Alba Iulia nu cedează. ABROGAREA ORDONANȚEI 13 nu i-a ținut în casă pe cetățeni. „Miza este DEMISIA Guvernului”

Publicat

 

 

Foto: Romulus Opriscan

Foto: Romulus Opriscan

Albaiulienii nu se lasă și deși s-a anunțat abrogarea OUG de modificare a Codurilor Penale, protestele continuă. Pentru a cincea zi la rând, cetățenii sunt din nou în stradă. Mitingul a început la ora 14.00, în parcul Prefecturii, un loc simbolic pentru Revoluția din anul 1989. La ora de întâlnire s-au adunat în jur de 25 de oameni care așteaptă decizia Guvernului. De la ora 16.00 protestatarii au pornit în marș pe străzile orașului.

Cu toate că Guvernul a adoptat în ședința de duminică ABROGARE OUG de modificare a Codurilor Penale, albaiulienii vor continua să protesteze pentru că dorința lor este schimbarea Guvernului.

„După cum am mai spus, acceptăm și nu negăm votul popular din 11 decembrie, suntem de acord ca PSD să propună un alt Guvern, nu unul de mincinoși și de oameni care dau legi peste noapte prin Ordonanțe de Urgență. 34-untitledIMG_0304 În plan secund ne-am dori chiar și demisia din funcția de președinte a PSD a lui Liviu Dragnea pentru că până la urmă toți știm, și chiar el s-a lăudat, că conduce Guvernul” a declarat liderul protestatarilor din Alba Iulia.
La ora 16.00 mulțimea a plecat pe traseul urmat în ultimele zile. Ca și la protestele de vineri și sâmbătă, foarte mulți oameni așteptau să pe pe marginea drumului pentru a se alătura protestatarilor, așa se face că pe Calea Moților numărul celor veniți la protest era de câteva sute.

Pe parcurs ce s-a înaintat spre cartierul Cetate, mulțimea a ajuns să numere peste 1.000 de persoane.

001-untitledIMG_0355 Manifestanții s-au oprit la fel ca și sâmbătă seara în fața Casei de Cultură a Sindicatelor unde au continuat să-și spună nemulțumirile.

Aceștia spun că începând de luni, în fiecare zi vor continua să mărșăluiască pe străzile orașului până când guvernul va înțelege că de această dată nu se vor lăsa așa de ușor. Protestele de săptămâna viitoare vor începe de la ora 18.00, iar plecarea se va face de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.
Mii de oamenii au ieșit în aceste zile la protestele din Alba Iulia. Timp de patru zile, Alba a demonstrat că este inima țării și a bătut la unison cu restul României. S-a scandat în fiecare zi: ”Noaptea ca hoţii”, ”Bucureşti nu uita, Alba e de partea ta”, ”Nu vă fie frică ţara se ridică”, ”Abrogaţi şi plecaţi”, ”Jos Guvernul”, ”Parlament penal”, ”Ieşiţi din casă, dacă vă pasă”, ”Vrem anticipate”, ”Uniţi, salvăm, toată România”, ”Ne-am săturat, de cât aţi furat”.

FOTO: Romulus Oprișcan

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Vezi și SONDAJ ALBA24: Dacă mâine ar fi ALEGERI, cu cine au vota? Mai crezi în PSD? »

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax