Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Albaiulienii au aflat „Drumul spre casă” al Principelui Nicolae. Alteţa Regală și-a lansat cartea în Sala Unirii

Publicat

YouTube video

În prezența a zeci de albaiulieni, Principele Nicolae a lansat, marți, la Sala Unirii din Alba Iulia cartea „Drumul spre casă. Filip-Lucian Iorga în dialog cu Principele Nicolae al României”, primul volum dedicat celor 23 de ani pe care cel mai tânăr membru al Casei Regale i-a petrecut departe de România.

Principele Nicolae s-a mutat în România în toamna anului 2012, pentru a prelua o parte din atribuțiile publice ale Casei Regale, pe care Majestatea Sa Regele Mihai nu le mai putea asigura, din cauza vârstei înaintate.

Pentru a aduce românilor o parte din viața de copil și adolescent, înainte de a se întoarce „acasă”, tânărul Principe și-a pus pe hârtie amintirile, năzbâtiile și aventurile pe care le-a trăit până la venirea în țară.

Acesta a povestit celor prezenți că a început să conștientizeze care este viața lui în anul 1992, în momentul în care a stat la balconul unui hotel alături de bunicul său, Regele Mihai, iar în fața lor era o mare de oameni.

„Pe vremea aceea eram doar un băiețel de 7 ani care auzise povești despre bunicul și strămoșii săi. Nu puteam să înțeleg adevărata însemnătate a întoarcerii regelui în țară. Pentru mine, totul era o mare aventură. Să stai în fața a mii de oameni, atunci mi-am dat seama că bunicul este ceva extraordinar. Acesta a fost momentul în care m-am simțit legat de România şi ceva a rămas întipărit în mintea și în sufletul meu”, a spus Principele Nicolae.

Despre cartea sa, Principele spune că „Drumul spre casă” nu este o biografie, ci o o poveste în care toată lumea se va regăsi. Pornind de la amintirile Alteţei Sale Regale şi apelând la documente, fotografii, obiecte personale, dar şi lucruri ce fac parte din Colecţia Regală, unele dintre ele prezentate aici în premieră, volumul vorbeşte despre copilăria şi adolescenţa ASR Principelui Nicolae al României, despre studiile şi experienţa comunitară, despre primele sale călătorii și expediții, sporturile extreme pe care le practică, interesele şi activităţile întreprinse în folosul țării noastre.

Principele a precizat că în România se simte ca acasă, chiar dacă totul a fost la început o „aventură”.

„De la început a fost o adevărată aventură pentru mine, am avut de învățat foarte multe despre ceea ce înseamnă o viață publică, despre protocol și despre mine. A fost o mare schimbare când am venit în România, dar pot să spun că este foarte bine”, mărturiseşte Principele Nicolaie.

La plecarea din Alba Iulia, Principele a primit, din partea reprezentanților Muzeului Național al Unirii, o icoană și o carte cu imagini din perioada interbelică.

ASR a lăsat scris că le mulțumește celor prezenți pentru ospitalitate și succesul pe care l-a avut la lansarea cărții „Drumul spre casă.”

La evenimentul găzduit de Sala Unirii a luat parte și Iren Arsene, director Curtea Veche Publishing, reprezentanți ai Muzeului Național al Unirii precum și autorități locale și județene.

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax