Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO-VIDEO: Alternativă în criza deşeurilor la Alba Iulia. Gunoiul ar putea fi depozitat la Ocna Mureş. Precizări de la primarul Mircea Hava

Publicat

IMG_0634 De trei zile în Alba Iulia se vorbește doar de deșeuri. Unde vor fi depozitate, de ce nu se mai primesc la rampa de gunoi de la Cristian, cresc sau nu tarifele și alte întrebări. În încercarea de a lămuri situația, primarul Mircea Hava a venit cu explicații. Acesta spune că la Cristian este spațiu suficient de depozitare și că garda de mediu din Sibiu nu a procedat corect în momentul în care a interzis firmei Tracon SRL Brăila, administratorul rampei, să mai primească deșeuri din alte județe. El a mai spus că există și alte variante pentru depozitarea deșeurilor, iar una ar fi chiar la Ocna Mureș.

Primarul a reluat povestea și a spus că, vineri seara, Garda de Mediu, s-a dus la depozitul firmei SC Tracon SRL și a interzis printr-un act unilateral ca firma să mai primească și să depoziteze deșeuri în alte județe.

„Mi se pare abuziv să vii să întrerupi un contract fără să dai un termen, mai ales că nu este vorba despre napolitane sau foi de hârtie ci este vorba de deșeuri menajere, o problemă teribilă în România. Cu lucrurile astea nu se joacă nimeni și mai ales că este un serviciu public care nu se poate întrerupe când vrea cineva”, a spus primarul.

El a precizat că reprezentanţii de la Garda de Mediu Sibiu au întrerupt acest contract pe motiv că nu există spațiu de depozitare, lucru neadevărat, potrivit primarului.

„Firma spune și în adresa trimisă că are spațiu suficient de depozitare. În acestă situație l-am anunțat pe perfect, care este reprezentantul Guvernului în teritoriu, că îl rog să se implice. Mi-a promis că o va face. Domnul prefect a fost astăzi la depozit și mi-a comunicat că am dreptate și că este loc de depozitare”, a mai precizat Mircea Hava.

Acesta a mai spus că prefectul va discuta cu ministrul care va trebui să ia o decizie și poate se va relua contractul cu depozitul privat al firmei Tracon.

Ce se întâmplă cu deşeurile din Alba, după ce rampa de la Cristian nu mai primește gunoi din alte zone. Precizări de la primării

Ocna Mureș, o posibilă alternativă

Primarul a spus că la Ocna Mureș exitsă o societate care a cerut avizele pentru un depozit temporar.

„La ora asta, cei de la Consiliul Județean, Garda de Mediu, Agenția de Mediu să vadă dacă vor găsi o soluție să putem depozita acolo. Eu am zis că șase luni de zile este suficient. Trebuie să ținem cont și de faptul că vine iarna, deci nu mai avem autoaprindere și nu se mai umflă. Sunt 3.500 mp acoperiți, poate mai trebuie ceva lucrări să se poată depozita acolo și după ce se va finaliza halda de la Galda, deșeurile se vor duce acolo”, a explicat primarul.

În cazul în care se va putea depozita la Ocna Mureș, acesta a spus că va rămâne principala variantă până la terminarea proiectului din Alba.

Asta va însemna o scădere a terifelor de colectare. În cazul în care cele două variante nu se vor putea rezolva, primarul spune că mai există și alte soluții, doar că prețul va crește din nou.

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax