Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO – VIDEO: Angajaţi ai Poştei Române din Alba au pichetat Instituţia Prefectului. Protest împotriva neavizării bugetului pe 2015

Publicat

protest posta Luni, între orele 11.00 – 12.00, 25 de sindicalişti ai Poştei Române Alba au pichetat în faţa Instituţiei Prefectului. Liderul sindicaliştilor din Alba, Nicolae Albu a spus că principala nemulţumire a angajaţilor din Poştă este neavizarea bugetului pe 2015, care duce la scăderea cheltuielilor cu salariile cu 10% şi automat trebuie introduse 2 zile libere neplătite, timp de 6 luni.

Angajaţii au venit în faţa Prefecturii Alba cu pancarte pe care erau scrise mesaje precum „Munca se plăteşte”, „Nu vem zile libere neplătite pentru munca prestată”, „Vrem buget aprobat pe 2015” . Protestul a avut loc în mai multe judeţe din ţară.

Luni între orele 11.00 – 12.00, în faţa Instituţiei Prefectului Alba, 25 de angajaţi ai Poştei Române din Alba au prichetat pentru că Ministerul Finanţelor nu a aprobat bugetul pe 2015, ceea ce înseamnă că ar trebui să le fie introduse 2 zile libere neplătite timp de şase luni.

Protestul s-a desfăşurat la nivel naţional, în mai multe judeţe din ţară.

IMG_0083 „Nu s-a vizat bugetul pe 2015. Cheltuielile se reduc cu 10%, inclusiv cele cu salariile. Conform Codului Muncii se vor introduce probabil 2 zile libere neplătite pe şase luni, sindicaliştii şi salariaţii din Poştă nu acceptă acest lucru. Activitatea noastră nu s-a diminuat, din contră a crescut în urma restructurărilor din poştă.

Ne dorim să se avizeze bugetul pe 2015  şi să fim plătiţi integral, astfel să nu ajungem în stadiul în care trebuie să ne oprim activitatea. Am transmis prefectului judeţului Alba, domnul Gheorghe Feneşer o scrisoare care trebuie trimisă către Ministerul Finanţelor. Sperăm să fie rectificat bugetul pe 2015.

În judeţul Alba sunt 500 de salariaţi, iar 470 sunt membri de sindicat. Sperăm să găsim înţelegere de la guvernanţi”, a declarat liderul sindicaliştilor din Alba, Nicoale Albu.

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax