Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Angajații CFR au ieșit în stradă. Protest în fața Prefecturii Alba pentru majorarea salariilor

Publicat

IMG_1416 CFR-iștii au ieșit în stradă, luni la ora 15.00, la Alba Iulia, pentru a protesta din cauza salariilor mici. Aceștia s-au adunat în fața Prefecturii Alba şi au scandat că vor salarii mai mari și condiții de muncă mai bune.

Cu fluiere, steaguri și pancarte, în jur de 40 de angajații CFR s-au adunat în fața Instituției Prefectului pentru a protesta împortiva salariilor mici.

„Anunț important! Pierdut portofel cu salariu în el. Rog pe cei care îl găsește să nu râdă. Sunt CEFERIST!” „Vrem salarii decente”, sunt doar două din mesajele inscripționate pe pancartele acestora.

YouTube video

„Așteptăm de la Instituția Prefectului județului Alba să transmită mesajul nostru mai departe Guvernului României. Să transmită faptul că CFR-iștii nu pot fi salarizați la infinit pe salariul minim pe economie și faptul că sunt necesare modificări legislative pentru a nu ne ține la infinit așa. Fiecare dintre cei prezenți aici are familie, fiecare vreau să ducă acasă mai mult decât salariul minim pe economie, pentru că știți foarte bine că acei 1050 lei nu ajung pentru traiul zilnic. Vrem și noi să fim băgați în seamă, nu vrem să fim băgați în seamă cu creșteri salariale de 200%, am solicitat un 10% și acest lucru este imposibil în actualele condiții legislative”, a transmis Georgel Petrache, șef district la CNCF CFR SA – SRCF Brașov – Secția CT3 Alba Iulia.

Potrivit liderului de sindicat, în anul 2015, CFR-iștii au avut o creștere salarială de 6 lei, în două tranșe, o tranșă în aprilie, o tranșă în iunie. „Nu vom mai accepta la infinit. Vom parcurge toate etapele legale și vom declanșa greva de avertisment, urmată de greva generală. Așteptăm de 18 luni să se modifice această legislație”, a încheiat Georgel Petrache.

Aceștia doresc să atragă atenția asupra salarizării precare din sistemul feroviar și a lipsei contractelor colective de muncă. Se plâng de asemenea și de condițiile de muncă și spun că, pe lângă responsabilitățile specifice funcției, sunt mereu expuși unor riscuri mortale.

„Solicităm Guvernului României și Statului Român să își îndeplinească obligația de a finanța corespunzător acest sector de activitate vital atât din punct de vedere economic, cât și din punct de vedere social, finanțare care să asigure atât întreținerea și modernizarea infrastructurii feroviare, cât și o salarizare decentă a lucrătorilor feroviari, care astăzi sunt salarizați la salariul minim pe economie”, au stransmis aceștia într-o adresă transmisă prefectului Gheorghe Feneșer.

Reamintim faptul că angajaţii CFR au intrat, săptămâna trecută, în grevă japoneză şi nu exlud varianta ca, din 1 octombrie, să declanşeze greva generală. Solicită majorarea salariilor cu 10 la sută. Aceştia au protestat cu banderole albe pe mâini până joi, 24 septembrie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax