Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: „Arenă Romană” în Șanțurile Cetății Alba Carolina. Adrenalină și emoție la luptele de gladiatori

Publicat

YouTube video

Adrenalina, forța și extazul au pus stăpânire pe Cetatea Alba Carolina sâmbătă după-amiază. Pentru mai bine de o oră Șanțul de lângă Poarta a III-a a Cetății s-a transformat în arenă de lupte pentru gladiatori veniți tocmai din Italia, Bulgaria dar și din Alba Iulia.

Gruppo Storico Romano, Ludus Traex și Ludus Apulensis au fost cele trei școli de gladiatori care au adus atmosfera de poveste și de luptă la Festivalul Roman Apulum 2014. Eroii amfiteatrelor din Roma, cum sunt numiți gladiatorii, au dat dovadă de foarte multă tehnică și forță și i-au făcut pe cei prezenți să intre în povestea lor și să decidă chiar ei soarta celor învinși în luptă prin verdicte latinești de viață („mito”) sau de moarte („iugula”) și „pugnate”, semnalul de începere a luptelor.

Anul acesta invitații speciali la eveniment au fost o trupă de gladiatori din Roma, una din cele mai vechi din Europa. Ei au adus în vechea cetate Apulum și o femeie care a demonstrat că de multe ori în luptă nu contează sexul ci inteligența și strategia, reușind să câștige două din cele trei bătălii pe care le-a avut. Alți trei luptători tineri au venit tocmai din Bulgaria pentru a încânta publicul.

Nu au lipsit nici cei doi gladiatori din Alba Iulia, deja cunoscuți de către cetățeni și nu numai, Uve și Darius, care după o spectaculoasă demonstrație de vitejie au încheiat spectacolul din șanțurile cetății în aplauzele celor prezenți. Cele mai câștigate din apariția celor doi frați au fost doamnele și domnișoarele care ca de fiecare dată au știut să „guste”, pe lângă bătălie, și detaliile de aspect ale luptătorilor, care nu au făcut decât să desăvârșească întregul spectacol.

Printre tipurile de gladiatori care au dat viață evenimentului s-au numărat „Provocator”, „Retiarius” sau „Mirmillo”.

Seara din cetate continuă cu o serie de concerte susținute de trupele Hara și Blackstar.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax