Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Autostrada Orăştie-Sibiu, AVERTIZARE pe lotul 3, reparat recent: Dealul o ia din nou la vale, în zona Aciliu

Publicat

autostrada aciliu deal bucium După doi ani de la inaugurarea tronsonului dintre Cunţa şi Sălişte din Autostrada Orăştie – Sibiu şi la trei luni de la redeschiderea segmentului reconstruit, noi atenţionări privind deplasarea terenului în zona Aciliu sunt aduse în atenţia autorităţilor şi nu numai.

Mihai Alexandru Crăciun, reprezentantul Asociaţiei “Construim România”, semnalează din nou pericolul terenului instabil în zona Aciliu, respectiv Dealul Bucium “care cade”.

“Prinsă de mai bine de cinci ani între greșeli tehnice și ambiții politice, autostrada traversează la Aciliu dificilul Deal Bucium. Care cade. Cădea oricum și înainte de autostradă, dar autostrada l-a trezit și l-a accelerat. Și acum cade până o va înghiți cu totul”, scrie Mihai Alexandru Crăciun, citat de biziday.ro.

YouTube video

aciliu dealul bucium dec 2016 Potrivit sursei citate, problema a fost semnalată de asociaţie de doi ani, iar, “dintr-un motiv de neînțeles, CNADNR – CNAIR pe stil nou – a ales să forțeze în 2016 redeschiderea A1 Orăștie – Sibiu Lot 3, în ciuda avertismentelor noastre publice și documentate că Dealul Bucium reprezintă un pericol iminent pentru autostradă și că poate îngropa de vii zeci sau sute de oameni, într-o tragedie care poate face Colectiv să pălească în uitare”.

Citeşte şi FOTO-VIDEO: S-a redeschis tronsonul dintre Cunța și Săliște de pe Autostrada Orăștie – Sibiu. Chinurile (re)facerii au durat mai bine de un an

Reprezentantul asociaţiei demonstrează cu imagini filmate la sfârşitul anului trecut în zonă, precizând că “alunecarea este evidentă”.

Vezi şi VIDEO: CNAIR anunţă că a reparat „trambulina” de pe Autostrada Orăştie – Sibiu. S-a cerut expertiză de urgenţă pe tot lotul 3

aciliu autostrada dealul baciu “Versantul Dealului Bucium a alunecat cu câțiva metri doar în ultimele trei luni. Și asta într-o perioadă de ploi nu foarte abundente (…) cu ciclu de îngheț / dezgheț doar în ultimele două luni și cu ninsori începute abia de la începutul lui decembrie. Iar primăvara, cu topirea zăpezilor mult mai abundente ca în anii precedenți, abia urmează”, scrie Mihai Alexandru Crăciun.

Acesta susţine că “până la tragedia Aciliu mai este doar un pas, dar încă poate fi prevenită. Și totuși nimeni nu o face. Cadru cu cadru văd cum zăpada de pe Dealul Bucium conturează grotesc imensa alunecare de teren și desenează sinistru fiecare fractură din versant.

alunecare autostrada aciliu La bază, autostrada, pe care circulă autocare, camioane, microbuze, autoturisme. Oameni care cred că autostrada este sigură, căci au încredere în statul român care a deschis-o. Nu își dau seama că trec fără griji prin fața unui „tsunami” de pământ ce stă să se prăvale peste ei. Și oricum le-ar veni greu să creadă că așa ceva ar fi posibil, pentru că nimeni nu poate fi atât de inconștient încât să țină autostrada deschisă dacă pericolul ar fi real, nu-i așa?”.

Vezi şi FOTO ȘTIREA TA pe Alba24: Crăpături în asfalt pe podul ce traversează Autostrada Orăştie-Sibiu, în apropiere de Sebeş

Mai precizează că asociaţia va continua monitorizarea și apelurile publice la instituțiile statului – Ministerul Transporturilor, CNAIR, ISU, Inspectoratul de Stat in Construcții – să închidă de urgență traficul pe A1 Orăștie – Sibiu Lot 3, “înainte să moară oameni îngropați de vii”.

Comparativ, imagini din iulie 2016:

YouTube video

surse: biziday.ro, Asociaţia Construim Romania

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Adrian

    joi, 26.01.2017 at 17:37

    Poate plantarea unor copaci ar stabiliza dealul respectiv…ce ziceti?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax