Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: AUTOSTRADA Orăştie-Sibiu s-ar putea deschide în 10 octombrie, între Cunţa şi Sălişte. Explicaţii de la şeful CNADNR

Publicat

autostrada santier cunta saliste_1Circulaţia ar putea fi reluată pe tronsonul de autostradă între Cunţa (judeţul Alba) şi Sălişte (judeţul Sibiu), în jurul datei de 10 octombrie. Precizarea a fost făcută de şeful CNADNR, Cătălin Homor, care a vizitat marţi şantierul Autostrăzii Orăştie-Sibiu, lotul 3.

Reamintim că traficul pe cei 22 de kilometri ar fi trebuit reluat de vineri, 30 septembrie, însă Compania de autostrăzi a transmis că nu poate respecta termenul anunţat iniţial, din cauza ploilor.

Vezi şi FOTO-VIDEO: Deschiderea circulaţiei pe AUTOSTRADĂ, între Cunţa şi Sălişte, AMÂNATĂ. Precizări OFICIALE de la CNADNR

14370332_1751460838447321_8046720123120813622_nMiercuri, directorul general Cătălin Homor a efectuat o vizită de lucru pe şantierul autostrăzii Orăştie – Sibiu, lot 3.

„Pe Orăştie -Sibiu s-a lucrat la capacitate maximă în zilele în care s-a putut lucra, ritmul şi volumul lucrărilor desfăşurându-se conform programului stabilit. Decalarea cu câteva zile a termenului anunţat a rezultat din hotărârea noastră de a realiza toate aceste lucrări conform proiectului stabilit, respectând toate standardele de calitate. Repet, calitatea este obţinută prin respectarea etapelor şi procedurilor de lucru. A apărut într-adevăr un decalaj al termenului de finalizare, dar totul este în favoarea calităţii.

După această vizită, am estimat împreună cu colegii din şantier că, în condiții normale, în jurul datei de 10 octombrie vom putea reda traficului lotul 3 din Orăştie – Sibiu.

Vreau să punctez din nou faptul că acest decalaj de timp e dat de nivelul calitativ necesar acestor lucrări, executate în funcţie de condiţiile meteo”, a declarat directorul general al CNADNR SA, Cătălin Homor.

Reamintim că la începutul lunii septembrie, după o verificare în teren, şeful CNADNR, Cătălin Homor, a declarat iniţial că tronsonul se redeschide circulaţiei la 30 septembrie.

Vezi şi FOTO-VIDEO: AUTOSTRADA Orăştie-Sibiu. Câteva zile până la termenul pentru redeschiderea circulaţiei între Cunţa şi Sălişte. Cum arată şantierul

Autostrada Sibiu-Orăștie a fost inaugurată de fostul premier Victor Ponta cu puţin înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale. La doar zece zile după deschiderea circulației, au apărut fisuri în asfalt. Câteva luni mai târziu, 500 de metri erau distruşi. Ulterior, contractul cu firma de construcţii a fost reziliat, iar tronsonul a fost închis. Iniţial se vorbea de aproape două luni, dar s-a făcut un an. Timp în care şoferii sunt nevoiţi să circule pe drumul național 1, între Cunţa şi Sălişte.

Xr1b5HnPe 7 septembrie s-a împlinit un an de când Autostrada Orăştie – Sibiu a fost închisă între Cunţa (judeţul Alba) şi Sălişte (judeţul Sibiu), din cauza surpărilor. Dacă iniţial urma să fie redeschisă în câteva luni, abia în august au început lucrările, derulate de CNADNR.

Vezi şi FOTO-VIDEO: Cum arată AUTOSTRADA închisă de un an. Forfotă pe şantierul dintre Cunţa şi Sălişte. Stadiul lucrărilor

În prezent, România are 733 de kilometri de autostradă, însă în acest bilanţ este inclus şi lotul de 22 de kilometri al autostrăzii Sibiu-Orăştie, închis la zece luni după inaugurare pentru grave deficienţe.

sursa foto-video: CNADNR (Facebook)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax