Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Blaga și Gorghiu, la Alba Iulia: PNL Alba este cea mai puternică organizație a liberalilor din România

Publicat

IMG_5176 Liderii Partidului Național Liberal, Vasile Blaga și Alina Gorghiu au ajuns sâmbătă, 9 aprilie, la Alba Iulia, unde vor fi prezenți la evenimentul de lansare a candidaţilor din judeţ pentru alegerile locale din acest an. Potrivit celor doi copreședinți ai PNL, organizația liberală din Alba este cea mai puternică organizație județeană PNL din România și va deveni, la alegerile locale din acest an, un fel de „locomotivă” pentru celelalte organizații ale partidului din țară.

Vezi și FOTO-VIDEO: PNL Alba, cea mai puternică organizație liberală din țară, și-a lansat oficial candidații la alegerile locale

Sâmbătă, înainte de lansarea oficială a candidaților din județ, la sediul PNL Alba a avut loc o conferință de presă la care au participat copreședinții PNL, Vasile Blaga și Alina Gorghiu, prim-vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu, președintele PNL Alba, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava și președntele PNL Alba Iulia, Florin Roman.

„Avem liste complete peste tot, avem peste tot primari. Poate lumea e interesată care va fi scorul, dar eu nu prea fac chestiuni de genul acesta. Avem ținte pe care ne ținem de ele. Lucurile acestea le spun cei care spun 75 și dacă fac 25 sunt fericiți”, a transmis primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

Potrivit lui Mircea Hava, organizația PNL Alba vrea să rămână, după alegerile locale, organizația PNL cu cel mai bun scor din România. „Vă garantez că vom fi cu cel mai bun scor din România. Păcat că județul este așa de mic”, a spus Hava.

Primarul a susținut că alegerile locale sunt startul pentru alegerile generale. „Alegerile generale ne preocupă poate puțin mai mult decât ceea ce înseamnă alegerile locale, pentru că atunci vorbim de țară. Startul odată bine luat la alegerile locale ne va duce la un câștig la alegerile generale”, a mai spus Mircea Hava.

YouTube video

YouTube video

alina gorghiu Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a spus că ar fi fost greu să nu vină la Alba când aici PNL-ul are o formulă de echipă cu multă experiență. Aceasta i-a dat ca exemplu pe primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava și pe președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, pentru realizările acestora din ultimii ani. Totodată, Alina Gorghiu a spus că, împreună cu Vasile Blaga, au pretenția ca organizația PNL din Alba să obțină cel mai bun scor din țară.

Vasile Blaga a explicat de ce organizația din Alba a PNL este cea mai puternică din România, ca structură, ca organizare. Cea mai puternică organizație a Partidului Național Liberal este cea din Alba, ca structură, ca organizare. Nu pentru că au aici această majoritate în administrația publică locală ci pentru că au înțeles demult ceea ce înseamnă buna gospodărire în interiorul partidului”, a spus copreședintele PNL, Vasile Blaga.

vasile blaga Blaga a spus că Alba este unul dintre cele mai bine gospodărite județe din țară și totodată județul aflat pe locul I în țară ca și absorbție a fondurilor europene pe cap de locuitor.

„Suntem într-un județ nu foarte bogat din Ardeal dar într-un județ care face parte, după toate prognozele, din a doua categorie de șase județe din țară în care în acest an se va depăși, ca și PIB pe cap de locuitor, 8.000 de euro. 10.000 de euro pe cap de locuitor s-au realizat doar în șase județe. Este pe locul I în țară ca și absorbția fondurilor europene pe cap de locuitor”, a transmis Vasile Blaga.

Vasile Blaga a declarat că organizația PNL din Alba va trebui să obțină un scor prin care să mai compenseze anumite nerealizări ale partidului din alte județe.

„Alba va trebui să obțină un scor prin care să mai compensăm anumite nerealizări din alte județe, pentru că nu stăm peste tot la fel și așa e viața. Avem județe în care nu putem performa și în care dacă am obține 30%, pornind aproape de la zero, am fi fericiți. Ele nu sunt aici, sunt în sudul țării”, a spus Vasile Blaga.

Alina Gorghiu a completat spunând că au fost județe din țară foarte afectate de Ordonanța 55/2014, care permitea migrația aleșilor locali. „Județele în general afectate de Ordonanța 55 când Dragnea a plătit primarii PNL să migreze de la noi la ei, în prag de alegeri, crezând că PSD-ul va câștiga astfel prezidențialele, a fost o lovitură puternică pentru PNL. Nici astăzi, în ciuda deciziei Curții Constituționale nu se întâmplă nimic cu această ordonanță. Județele afectate sunt cele din sud și din Moldova”, a spus Gorghiu.

Copreședintele PNL, Alina Gorgiu a ținut să sublinieze că în acest moment nu mai există o regiune în țară care să aparțină exclusiv Partidului Social Democrat. „Partidele noi nu au niciun fel de șansă să câștige aceste alegeri”, a transmis Gorghiu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax