Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Cafea și discuții despre jazz, cu JazzyBIT, Beats Remedy, Luiza Zan și Jimmy Cserkesz, la Poartă

Publicat

YouTube video

A doua zi a Alba Jazz a început cu o cafea și o „poveste” despre muzică, oameni, dar și idei și impresii despre festivalul de la Alba Iulia. Invitații de sâmbătă dimineața ai Laurei Orian au fost cei trei muzicieni din trupa JazzyBIT din Timișoara, vocalista Luiza Zan și chitaristul Jimmy Cserkesz din București și Beats Remedy din Cluj-Napoca.

Artiștii au vorbit în primul rând despre jazz, ce înseamnă, cum se abordează, complexitatea stilului acestui gen muzical. „Jazzul permite ascultătorului și muzicianului să caute în alte stiluri, pe toată plaja muzicii. Un muzician de jazz nu trebuie să închidă televizorul la emisiuni ci dimpotrivă, se inspiră, vede și folosește acele informații în muzică”, a spus Luiza Zan.

Nu în ultimul rând, muzicienii invitați și-au exprimat bucuria pentru prezența unui public mult mai numeros în prima seară Alba Jazz, comparativ cu anul trecut, și s-au arătat convinși că festivalul Alba Jazz are șanse mari să crească de la an la an.

Trupa JazzyBIT din Timișoara va cânta sâmbătă seară pe scena din Piața Cetății, începând cu ora 20.00. JazzyBIT este un trio instrumental format din Teodor Pop (pian, orgă Hammond, sintetizator), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe, percuție), ce abordează o muzică inspirată din jazz, latin, funk și blues.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax