Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Candidat sprijinit separat de vechiul PNL în cursa internă pentru Primăria Sebeş. Cine este Mihai Apolzan şi ce vrea să schimbe în oraş

Publicat

YouTube video

adrian teban teodor atanasiu mihai apolzan În cursa internă din cadrul PNL pentru funcţia de primar la Sebeş a intrat un nou candidat. Este vorba despre Mihai Apolzan (31 de ani), inginer şef la OCPI Alba, care este sprijinit de „vechiul” PNL. Acesta a explicat, duminică, în conferinţă de presă, ce îl recomandă şi ce propuneri are pentru schimbări la nivelul modului în care se face administraţie locală în Sebeş.

„Am luat decizia de a mă înscrie în această cursă internă a PNL pentru alegerea candidatului pentru funcţia de primar la Sebeş datorită faptului că, la fel ca majoritatea locuitorilor din oraş, văd cum, zi de zi, an de an, deciziile care privesc administraţia locală se iau fie foarte greu, fie foarte greşit” a declarat Apolzan.

Mihai Apolzan este căsătorit, are doi copii, a activat în domeniul privat în domeniul cadastrului şi construcţiilor şi acum este inginer şef la Oficiul pentru Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Alba.

Acesta s-a referit la problemele legate de poluare, la protestele legate de acest subiect şi susţine necesitatea instalării unei staţii de ultimă generaţie pentru monitorizarea calităţii aerului. A criticat faptul că atuala administraţie nu reuşeşte să atragă fonduri europene pentru modernizarea oraşului şi a dat detalii despre bugetul de investiţii.

„Locuiesc chiar în centrul istoric al Sebeşului şi văd cum este uitat de administraţia locală”, a spus Apolzan.

A mai amintit de faptul că obiectivul turistic Rezervaţia Râpa Roşie are drum de acces necorespunzător şi că turiştii sunt descurajaţi să viziteze zona prin faptul că există un panou cu „acces interzis proprietate privată”. S-a mai referit la spaţiile pentru elevi ai Şcolii Germane din Sebeş (unde învaţă şi fiul său), la faptul că locuitori din Lancrăm îşi riscă viaţa în momentul în care sunt nevoiţi să traverseze zona de nod rutier cu autostrada, pentru a ajunge în Sebeş, pentru că nu au trotuare, dar şi la imobile cu importanţă istorică, de exemplu casa în care a fost găzuit Lucian Blaga, nu sunt puse în valoare corespunzător.

YouTube video

 

Mihai Apolzan Văd cum cei care sunt aleşi de către cetăţeni pentru a le apăra interesele şi sănătatea, nu sunt în stare să demonstreze dacă aerul din Sebeş este poluat sau nu. Câteva mii de oameni au protestat timp de câteva luni în stradă pentru că erau neliniştiţi în ceea ce priveşte sănătatea lor, consider ca şi minimă măsură care trebuia să fie luată în acest sens instalarea unei staţii de monitorizare a calităţii aerului de ultimă generaţie, care să indeplinească ultimele standarde europene în materie de mediu, mai ales că acestea sunt eligibile pe finanţare europeană.

Văd cum administraţia publică locală din Sebeş nu reuşeşte nici măcar după opt ani de zile să pornească absorbţia fondurilor europene, în timp ce alte oraşe şi municpii din judeţ au reuşit să atragă zeci de milioane de euro pentru modernizarea acestor localităţi. Ca şi comparaţie aş vrea să vă informez că bugetul de investiţii al Sebeşului pentru anul 2015 este de 17 milioane de lei, toată suma provenind de la bugetul local. Tot pentru anul 2015 oraşul Cugir are bugetul de investiţii de 30 de milioane de lei, dintre care 10 milioane de la bugetul local şi 20 de milioane din fonduri europene. Cel mai simplu exemplu cum un oraş cu aproape jumătate din bugetul Sebeşului îşi permite să investească aproape dublu din bugetul Sebeşului. Şi acest lucru se vede pe stradă, rămânem cu mult în urma altor municipii şi oraşe din judeţ în ceea ce priveşte modernizarea localităţii.

Văd un centru istoric al Sebeşului uitat de către administraţia publică locală. Este locul în care mulţi cetăţeni ai municipiului ies să se relaxeze după o zi de muncă sau o zi de învăţat, dar care din păcate nu este readus la adevărata lui valoare datorită lipsei de viziune şi de implicare. Ce a făcut Iohannis la Sibiu şi ce a făcut Hava la Alba Iulia putea să fie făcut şi la Sebeş şi astfel municipiul se putea dezvolta enorm şi din punct de vedere turistic pentru că potenţial există.

Văd numeroşi turişti care vin la Sebeş ca să viziteze Rezervaţia Naturală Râpa Roşie, unică de acest gen din România şi un lucru cu care noi sebeşenii ne mândrim. Din păcate în momentul în care turiştii văd starea în care se află drumul de acces către acest obiectiv precum şi panoul cu inscripţia „Acces interzis, proprietate privată” din apropierea platoului de la baza râpei, mulţi dintre acestia renunţă la ideea de a mai vizita rezervaţia.

Văd că în acest an cei aproximativ 200 de elevi ai şcolii germane au început cursurile în două locaţii închiriate găsite ca şi soluţie de ultim moment cu două săptămâni înainte de începerea anului şcolar. Având în vedere faptul că începând cu anul acesta s-a format şi o clasă de liceu, iar în anii următori se doreşte formarea unui ciclu complet de clase de liceu cu predare în limba germană consider ca fiind obligatorie găsirea unei soluţii la problema lipsei propriului spaţiu. În acest sens cred că soluția trebuie să fie găsită luând în considerare și liceul tehnologic pentru care există posibilitatea obținerii fondurilor europene în vederea construirii, extinderii sau modernizării unităților de învățământ, iar prin creșterea numărului acestora se vor putea elibera altele pentru elevii școlii germane.

Văd cum cetăţeni din Lancrăm, care circulă pe jos, sunt nevoiţi să traverseze zilnic pasajul peste autostradă şi cele două sensuri giratorii pe partea carosabilă, din cauza faptului că din neglijenţa anumitor persoane pe acolo nu au fost prevăzute trotuare.

Văd cum în oraşul în care s-a născut marele Lucian Blaga, chiar casa în care acesta a fost găzduit ca elev este folosită ca şi locuinţă socială în timp ce biblioteca municipală Lucian Blaga este înghesuită într-o încăpere din interiorul centrului cultural și clubul elevilor nu are un spațiu unde să își desfășoare activitatea.

Acestea sunt doar câteva lucruri pe care le vedem cu toții şi care arată cu câtă responsabilitate sunt tratate nevoile cetățeanului. Problemele sunt mult mai multe și la fel de importante, cum ar mai fi zecile de străzi de pământ încă nemodernizate de pe toată raza municipiului, cum ar fi barajul din Arini la care nu se mai lucrează de câțiva ani și pentru care sau distrus câteva hectare din parcul Arini, sau cum ar fi recenta lucrare de introducere a rețelei de apă potabilă din Răhău fără însă a fi măcar demarate lucrările pentru introducerea sistemului de canalizare în care să fie colectată apa menajeră.

Cred că echipa care a condus administrația Sebeșului în acești ultimi ani și-a arătat limitele și de aceea consider că Sebeșul are nevoie de un suflu nou în administrația locală. Din acest motiv am decis să mă înscriu în această cursă internă a PNL. Fac astfel un apel către oamenii care cred că în Sebeș se poate mai mult să vină alături de mine în acest proiect și să construim împreună orașul pe care ni-l dorim„, a declarat Mihai Apolzan.

teban atanasiu apolzan La conferinţa de presă au fost prezenţi şi copreşedintele PNL Alba, Adrian Teban (primar Cugir) şi prim-vicepreşedintele PNL la nivel naţional, Teodor Atanasiu.

Ambii au explicat decizia de a propune candidaţi din partea vechiului PNL în competiţia internă pentru funcţiile din administraţiile locale. În cazul de la Sebeş, Teban a spus că administraţia de până acum a dovedit ce poate să facă şi că este nevoie de oameni tineri, care să aibă viziune pe termen mediu şi lung pentru dezvoltarea oraşului.

„L-am identificat şi îl susţinem pe Mihai Apolzan la Sebeş, candidat în cursa internă de la Sebeş. Este un om născut, crescut şi format în Sebeş, lucru care contează foarte mult din punct de vedere al ataşamentului faţă de această localitate”, susţine Teban.

Cei din fostul PDL probabil îşi vor desemna şi ei pe cineva care să vină în competiţia internă. Eu sper să fie oameni serioşi, care să fi performat în activitatea pe care au avut-o, să fie oameni curaţi, care să nu aibă schelete în dulap, oameni din Sebeş, care să lucreze şi să aibă o viziune de dezvoltare a Sebeşului, pentru că locuitorii merită. Din păcate, are cea mai închilozată administraţie, care nu este în stare să facă nimic”, a declarat Atanasiu.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. babadochia

    luni, 19.10.2015 at 16:18

    Chiar asa ! Cine e Apolzan ???? Dupa ce Nistor a conformat deja in campania trecuta ca are sustinerea locuitorilor din Sebes – au lipsit cateva voturi pentru confirmarea victoriei – vine Atanasiu cu acest „iepuras” scos din palarie !!!! Pardon !!! Mon cher !!! Democratie sa fie ! Dar sa stim si noi !!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax