Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO | „Cântă simplu și gândește complicat”: Secretul interpreților de jazz, dezvăluit liceenilor albaiulieni, de Luiza Zan și Jimmy Cserkesz

Publicat

YouTube video

„Cântă simplu și gândește complicat”. Aceasta este „rețeta” interpreților experimentați de jazz, pe care artiștii Luiza Zan și Jimmy Cserkesz din București le-au explicat-o tinerilor albaiulieni iubitori de muzică, în cadrul atelierului de voce și chitară jazz, ce a avut loc vineri, începând cu ora 11.30, la Habitat.

În jur de zece elevi ai Liceului de Muzică și Arte Plastice din Alba Iulia au primit câteva indicații cheie în interpretarea muzicii jazz și au ascultat fragmente muzicale, susținute de cei doi artiști.

YouTube video

„Pauza are foarte, foarte mare importanță în groove. Ideea e să nu mergi niciodată foarte definit. Lasă să respire”, a propus Jimmy Cserkesz.

„Dacă vorbim despre pulsație și ritm, există un exercițiu pe care puteți să îl faceți cu toții: ascultați fără să dați din niciun membru mișcător al corpului tău. Nu mișca nimic, doar ascultă și simte ritmul”, a explicat Luiza Zan.

YouTube video

Duminică, ora 18.00, la Sala Unirii: Duo LUIZA ZAN voce & JIMMY CSERKESZ chitară (București) – concert jazz

Luiza Zan s-a format ca o cântăreaţă multilaterală, cu rădăcini în muzica de jazz, cu influenţe din muzica clasică. Cu vocea ei unică, Luiza s-a ridicat deasupra frivolităţii şi plictisului statutului de „vedetă”, îmbrăţişând în schimb filosofia omului simplu. Luiza a câştigat numeroase premii la concursurile autohtone de jazz, pasiunea pentru competiţie ducând apoi la prestigiosul premiu al II-lea, în cadrul festivalului de jazz din Montreux, Elveţia. A scris muzică de film (Carambol, Circul Vesel, Maria), de teatru (Năpasta, în regia lui Radu Afrim) și pentru reclame radio și TV.

Adalbert Jimmy Cserkesz, cunoscut muzician încă din adolescență de la festivaluri studențești de jazz sau rock, este acum un artist căruia i se datorează o contribuție masivă la dezvoltarea industriei muzicale din România. A colaborat cu diverse formații și a amprentat scenele de jazz, funk, drum ‘n’ bass și rock românesc.

FOTO-VIDEO: Cosmin NISTOR

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax