Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Caravana SMURD la Alba Iulia. Zeci de albaiulieni au participat la cursuri de instruire pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență

Publicat

IMG_1467Caravana SMURD „Fii pregătit!” de instruire a populaţiei pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă a ajuns, duminică, la Alba Iulia. Cetățenii din oraș au avut acces la cursuri de instruire pentru acordarea de prim ajutor în situaţii de urgenţă.

Un centru de formare mobil a ajuns duminică, lângă Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. Construit pe structura unui tir, centrul are o sală de şcolarizare cu o capacitate de de 40 de persoane şi este dotat cu toate echipamentele medicale de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor.

YouTube video

IMG_1427Zeci de albaiulieni au participat la cursurile de instruire pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Acestea au inclus prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România – cutremure, inundații, alunecări de teren, incendii etc. – şi modul în care populaţia se poate pregăti pentru a le face față.

În interiorul centrului mobil, participanții au putut urmări filme realizate de Departamentul pentru Situații de Urgență şi Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. De asemenea, albaiulienii au putut participa și la o parte practică interactivă, ȋn care au fost prezentate măsurile de prim-ajutor de către un paramedic SMURD.

Ofițeri și subofițeri din cadrul Inspecției de Prevenire au distribuit pliante, broşuri, flyere şi afişe cuprinzând măsuri de prevenire specifice diferitelor tipuri de situaţii de urgenţă.

După popasul de la Alba Iulia, Caravana va ajunge la București (9-10 septembrie), Buzău (17-18 septembrie), Bacău (24-25 septembrie), Piatra Neamț (1-2 octombrie), Iași (8-9 octombrie), Botoșani (14-15 octombrie) și Suceava (22-23 octombrie).

Cei care doresc să participe la cursurile organizate în Caravana SMURD „Fii pregătit!” se pot înscrie pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD, AICI.

Caravana SMURD „Fii pregătit!” este un proiect al Fundației pentru SMURD, derulat cu susţinerea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi finanțat cu sprijinul Fundației Vodafone România.

Fundaţia pentru SMURD este o organizaţie neguvernamentală, înfiinţată în anul 2006, ca persoană juridică privată, non-profit, apolitică, independentă de orice altă instituție sau persoană, română sau străină, care susține, prin toate proiectele dezvoltate, activitatea Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD). Misiunea Fundației pentru SMURD este să contribuie la îmbunătățirea vieții persoanelor care locuiesc și muncesc în România, prin sprijinirea dezvoltării sistemului integrat medical și tehnic de urgență și prim ajutor.

Fundația pentru SMURD funcționează în mod independent, fără să obțină profit, contribuind la formarea unui sistem integrat de asistență medicală, tehnică de urgență și prim ajutor puternic prin intermediul unor parteneriate durabile între instituțiile abilitate, cum ar fi, dar fără a se limita la, Ministerul Administrației și Internelor, respectiv Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Unitatea Specială de Aviație, Ministerul Sănătății, administrațiile publice locale și alte companii și organisme responsabile și dornice să se implice în acest sens.

Citește și ISU Alba: Ce informaţii sunt oferite prin aplicația Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) pentru telefoane mobile. Acţiuni salvatoare de vieţi

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax