Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Ceremonial de predare a comenzii ISU Alba. Colonelul Dorel Sofica s-a pensionat, după 30 de ani de activitate. Nou şef, Cornel Oprişa

Publicat

YouTube video

sofica masina pompieriÎn Piaţa Cetăţii din Alba Iulia s-a defăşurat, sâmbătă, ceremonialul militar de predare – primire a comenzii Inspectoratului Judeţean de Urgenţă Alba. Colonelul Dorel Sofica s-a pensionat, iar conducerea ISU a fost preluată de prim-adjunctul Cornel Oprişa.

La eveniment a participat prefectul de Alba, Mihaela Albu, viceprimarul Paul Voicu, colonelul Daniel Marian Dragne, prim adjunctul şefului IGSU, şefi ai inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din Regiunea Centru şi cadrele ISU Alba.

În cadrul ceremonialului, a fost intonat Imnul Naţional, au fost citite ordinele de trecere în rezervă, respectiv de preluare a atribuţiilor de conducere ISU Alba, mesajul conducerii IGSU, iar reprezentanţii autorităţilor locale au susţinut scurte discursuri.

YouTube video

Dorel Sofica a primit plachetă de onoare, însemne ISU, livretul militar şi o fotografie cu personalul comandamentului şi al ISU Alba semnăturile acestora  – simboluri care să-i amintească de activitatea la Inspectorat, dar şi o machetă de autospecială de pompieri, înmânată de Gabriel Rustoiu, directorul Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia.

YouTube video

În discursul său, fostul şef ISU Alba, Dorel Sofica, a mulţumit colegilor, familiei şi autorităţilor locale, pentru sprijin în activitate.

Mulţumesc colegilor care m-au susţinut (…) şi alături de care am făcut faţă situaţiilor de urgenţă care în ultimii ani au crescut foarte mult, de 20-30 de ori. Numai împreună am reuşit, cu un efectiv redus şi cu mijloacele pe care le-am avut, sa facem faţă situaţiilor de urgenţă, prin colaborare, lucru în echipă şi sprijin din partea administraţiei locale. (…) Sper să vă fiu alături şi în continuare, în calitate de rezervist. Vă rog să aveţi încredere în continuare în ISU, pentru că nivelul de pregatire, dotare şi competenţe a crescut foarte mult”, a declarat colonelul Dorel Sofica.

YouTube video

Dorel Sofica (50 de ani) părăseşte ISU Alba după aproape 30 de ani de activitate. A fost la conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din 2008.

A solicitat trecea în rezervă, cu drept de pensie, iar cererea i-a fost aprobată, prin Ordina MAI, din 31 octombrie 2016.

Totodată, din 10 noiembrie, prin Ordinul Inspectorului General nr. 2413 din 10 noiembrie 2016, colonel Cornel Oprişa a fost desemnat să îndeplinească atribuţiile funcţiei de inspector șef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al județului Alba.

Cornel Oprişa (45 de ani) a fost anterior prim adjunct al şefului ISU Alba.

YouTube video

YouTube video

 

foto-video: Daniel Bloss

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax