Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Ceremonial spectaculos al schimbului de gardă, în deschiderea ALBA FEST 2017. Miguel Maury Buendia, invitat la eveniment

Publicat

IMG_7596 Zilele Orașului Alba Iulia – ALBA FEST 2017 au debutat așa cum i se  cuvine unui oraș cu patrimoniu istoric important, cu un ceremonial inedit al Gărzii Cetății. Peste 1000 de albaiulieni și turiști au asistat la unul dintre cele mai spectaculoase momente ale gărzii. Soldații, caii și salvele de tun au da startul acestei sărbători. La deschidere a fost prezent primarul Mircea Hava, care a primit onorurile gărzii, dar și Miguel Maury Buendia, Nunţiul Apostolic al Vaticanului în România. 

Ceremonialul gărzii a început la ora 12.00 și a fost primit cu mult entuziasm de cei prezenți la eveniment, mai ales că, față de celelalte prezentări, ceremonialul de vineri a fost unul special. Pe lângă faptul că deschidea cel mai așteptat eveniment al verii la Alba Iulia, a avut și un invitat de seamă: Miguel Maury Buendia, Nunţiul Apostolic al Vaticanului în România.

IMG_7526 Excelenţa Sa a ajuns joi la Alba Iulia, iar în program a avut vizitarea câtorva obiective turistice ale Cetăţii, cum ar fi Muzeul Principia şi Traseul celor Trei Fortificaţii.

Schimbul de gardă a adus în apropierea Porţii a IV-a peste 1000 ce oameni, iar, după ropotele de aplauze, se pare că într-adevăr au fost plăcut surprinși de ceea ce au văzut.

Cel mai aclamat moment a fost finalul, când soldații au dat trei salve de tun în cinstea evenimentului care a început și a invitaților prezenți la Alba Iulia.

Vezi ALBA FEST 2017, PROGRAM complet. Show total la Alba Iulia, cu artişti români de top, spectacol de artificii şi animaţie stradală

 

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax