Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO-VIDEO: Modificări de traseu în proiectul autostrăzii Sebeș-Turda. Certificatul de urbanism va fi eliberat peste o lună

Publicat

YouTube video

YouTube video

Autostrada Sebeș-Turda trebuie să fie finalizată în doi ani și jumătate. Aceasta este noul anunț făcut de ministrul Dan Șova, în urma căruia au intervenit câteva modificări pentru a urgenta lucrările. Astfel, până la sfârșitul lunii iunie, Consiliul Județean Alba va elibera certificatul de urbanism pentru studiul de fezabilitate al Autostrăzii Sebeș – Turda și se speră ca până la sfârșitul anului să demareze procedurile de licitație.

Aceste informații au fost făcute publice joi de către vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman, în cadrul ședinței ordinare care s-a desfășurat la Castelul „Bethlen-Haller” din Cetatea de Baltă, parte dintr-o serie de ședințe organizate în diverse localități din județ.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Florin Roman, a explicat că proiectul Autostrăzii Sebeș – Turda a suferit câteva modificări față de informațiile anterioare.

„Traseul inițial al drumului expres urmează să fie modificat. Prima modificare va fi în zona Sebeș, autostrada se va <înțepa> în șoseaua de centură a municipiului Sebeș, iar modificarea pe proiect constă în faptul că va merge paralel cu drumul de centură până în zona Lancrăm. O altă modificare este că, dacă studiul anterior prevedea demolarea a nouă case în zona Oarda de Sus, ca urmare a discuțiilor pe care le-am avut cu proiectantul și cu reprezentanții CNADNR, va mai fi demolată o singură casă foarte veche și practic au fost salvate de la demolare alte opt case”, a explicat Roman.

Vedeți în video ce alte modificări s-au făcut asupra proiectului:

 

„Va fi o intrare și o ieșire pe autostradă la intrare în Alba Iulia, spre drumul de centură, în zona digului de pe Mureș, va fi o a doua intrare și ieșire în zona industrială și Teiuș la intrare în Teiuș care se intersectează cu DN 14D, foarte aproape de oraș, și pentru Aiud, intrarea și ieșirea de pe autostradă și zona adiacentă va fi în zona gropii de gunoi, la ieșire din Aiud spre Mirăslău”, a adăugat Florin Roman.

Autostrada Sebeș-Turda a intrat în programul POS T 2007-2013, N+3, adică trebuie finalizată până în mai 2016. „Fiind pe acest program european, ultima factură de la Uniunea Europeană va fi decontată la mijlocul anului 2016. Dacă, inițial, au prevăzut ca studiile că le finalizeze până la sfârșitul lunii iulie, în urma discuțiilor de ieri ne-au rugat să urgentăm toată treaba la Consiliul Județean pentru că până la data de 15 iunie să fie finalizat studiul de fezabilitate pentru noua autostradă, pentru a putea fi urcat pe SEAP. Sperăm ca până la sfârșitul anului să poată demara procedura de licitație”, a mai spus Roman.

Autostrada va fi structurată în 4 tronsoane, iar pe fiecare tronson va fi făcută o licitație, pentru că, sub presiunea timpului, proiectul trebuie finalizat în 2 ani și jumătate.

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pedelistu

    vineri, 31.05.2013 at 23:59

    asa i-mi place cand ridici mana stanga
    😉 se vede orientarea care te atrage, cat draq mai rezisti akolo
    ?
    te pwp papa

  2. Pingback: Acord de principiu de la CNADNR pentru acces suplimentar la autostrada Sebeş – Turda în partea de nord a oraşului Alba Iulia | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax