Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Cetatea Copiilor la Alba Iulia. Tărâm de basm pentru cei mici. Desene pe asfalt, baloane, concurs de reguli rutiere şi distracţie

Publicat

IMG_9579 De 1 iunie, Cetatea Alba Carolina a devenit Cetatea Copiilor, un tărâm de basm pentru cei mici. Sute de copii au venit miercuri, începând cu ora 10.00, în Piața Cetății din Alba Iulia, pentru a participa la concursuri cu tematică rutieră şi activităţi recreative. Pe platoul situat pe strada Militari cei mici au putut găsi ateliere de creație, pictură pe față, modelare de baloane, miniterenuri de sport, parcuri gonflabile și alte echipamente adecvate jocului, spectacolului și competiției.

Festivalul Cetatea Copiilor reprezintă un prilej atât pentru copii, cât şi pentru părinţi, de a petrece mai mult timp în aer liber bucurându-se împreună de jocurile copilăriei. Însoțiți de părinți, bunici sau cadre didactice, zeci de copii au venit miercuri, începând cu ora 10.00, în Piața Cetății și pe platoul situat pe strada Militari din Cetatea Alba Carolina, unde au putut găsi ateliere de creație, pictură pe față, modelare de baloane, miniterenuri de sport, parcuri gonflabile și alte echipamente adecvate jocului, spectacolului și competiției.

YouTube video

Unul dintre cele mai așteptate momente a fost întâlnirea cu polițiștii de la rutieră, care le-au pregătit micilor bicicliști un traseu de concurs, cu indicatoare rutiere, trecere de pietoni și de cale ferată. Concursul a costat în respectarea circulației și a indicatoarelor rutiere, în semnalizarea corectă și acordarea de prioritate pietonilor.

Copiii au primit din partea organizatorilor cretă colorată, creioane colorate și blocuri de desen, înghețată și mânuțe „clapping hands” cu care și-au putut aplauda colegii.

Evenimentele se desfășoară începând cu ora 10.00, în Piața Cetății. Nu vor lipsi nici cadourile și premiile pregătite pentru cei mai activi și talentați. Întreaga zi va însemna un tur de forță cu jocuri şi concursuri susţinute de voluntari şi animatori profesionişti, pe tot parcursul zilei: jocuri gonflabile, baloane, înghețată, face painting și orice altceva își mai pot imagina cei mici, au transmis reprezentanţii Primăriei Alba Iulia.

În jurnalul zilei de 1 iunie a fost notată și întâlnirea, de la ora 10.00, cu artiștii de la Opera Națională Română Cluj-Napoca, care au pus în scenă spectacolul „Fata babei și fata moșului”, la Casa de Cultură a Sindicatelor. De asemenea, tot miercuri s-a pus în mișcare „Caravana cu înghețată”. Itinerariul cuprinde toate școlile, grădinițele și centrele speciale din Alba Iulia, unde se va împărți înghețată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax