Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Cetățeanul Turmentat, Goe, Cațavencu, Zoe Trahanache l-au dansat pe Caragiale în „D’ale noastre” de Gigi Căciuleanu

Publicat

YouTube video

Una dintre cele mai așteptate piese ale Festivalului Internațional de Teatru „Povești” de la Alba Iulia a fost cu siguranță „D’ale noastre”, în regia lui Gigi Căciuleanu. Plin de ritm, muzică, mișcare și umor, spectacolul de teatru coregrafic s-a dansat joi la ora 18.30 pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, în fața a peste 500 de spectatori.

Traduse în dans, mesajele pieselor și schițelor lui I.L. Caragiale își păstrează forța și expresivitatea, potențate de o coloană sonoră combinată între ritmuri electronice, clasice, balcanice și nu numai. Cetățeanul Turmentat răspunde la chinuitoarea întrebare care îl definește în piesele lui Caragiale, „Eu cu cine votez?”, printr-o ridicare din umăr. Prin câteva piruete de cochetărie, Zoe îi farmecă pe cei din jur în goana după Scrisoarea Pierdută. Goe, cu pălăria de „mariner”, își comunică toate capriciile unui interminabil clan de mătuși.

YouTube video

Piesa „D’ale noastre” este pusă în scenă de Teatrul Național “I.L. Caragiale”, Centrul de Cercetare și Creație Teatrală „Ion Sava”, Fundația Art Production București. Este un spectacol de teatru dans pentru tineri şi adulţi și durează 80 de minute. Regia și coloana sonoră îi aparțin lui Gigi Căciuleanu, asistenta de regie este Lelia Marcu, scenografia și costumele sunt semnate de Corina Grămoşteanu. Din distribuție fac parte Ramon Bărbulescu, Rasmina Călbăjos, Alexandru Călin, Lari Giorgescu, Ştefan Lupu, Ioana Macarie, Ioana Marchidan, Cristian Nanculescu, Adrian Nour, Vanda Ştefănescu, Istvan Teglas, Diana Spiridon și Arcadie Rusu.

Citiți și:

Piesa „D-ale noastre” a lui Gigi Căciuleanu: „Teatru de marionete superinteligente, cu dansactori care fac minuni de unii singuri”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax