Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: „Colocviile tinerilor scriitori. Noi destine ale literaturii contemporane”, la Casa de Cultură a Sindicatelor

Publicat

YouTube video

Elite ale literaturii române, critici literari, romancieri, poeți, tineri scriitori, dar și câteva zeci de oameni de cultură și iubitori ai literaturii s-au strâns joi după-amiază în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, pentru a participa la Colocviile tinerilor scriitori și a dezbate subiecte actuale ale literaturii contemporane. În acest an, evenimentul a ajuns la cea de-a șasea ediție în Alba Iulia, iar publicul, prin prezența numeroasă a dovedit, după cum s-a exprimat criticul literar Dan Cristea, că „literatura nu este o cauză pierdută”.

Evenimentul a fost moderat de către președintele Filialei Alba – Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România, Aurel Pantea, care a spus că scriitorilor consacrați invitați li s-a propus să aleagă câte un tânăr scriitor pentru a-l prezenta.

Colocviul a fost deschis de Dan Cristea din București, redactor șef al revistei Luceafărul, care a vorbit despre tânăra scriitoare și critic literar Gabriela Gheorghișor. Scriitorul Al. Cistelecan din Târgu Mureș l-a prezentat pe tânărul poet și critic literar Ștefan Baghiu, Ion Pop a vorbit despre tânărul Ion Buzu, Gheorghe Grigurcu l-a prezentat pe Daniel Dăian, Daniel Cristea Enache a vorbit despre Medeea Iancu, iar Aurel Pantea l-a prezentat pe Doru Ioan Dăncuș.

Criticul, istoricul literar și, mai nou, poetul Ion Pop a primit premiul „Opera Magna” din partea președintelui Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel. Cu acest prilej, Ion Pop a recitat propriul poem „Casa Scărilor”. Vedeți mai jos un fragment al acestuia.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba, Uniunea Scriitorilor din România – filiala Alba-Hunedoara şi Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Centrul de Cultură „Augustin Bena” Albă și Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. responsabil

    vineri, 11.04.2014 at 21:37

    …..Ce buget a fost alocat acestui ,,PROIECT”….CASA…MASA…..CARTI…CUMPARATE….REVANDUTE…
    ??!! ….micile afaceri….CETATE…???!!!
    UNDE SUNT MARILE DOAMNE…..ALE ,,CULTURII” A BIBLIOTECII…… a unui grajd ….asa locatie asa CONDUCERE!
    MARE …MARE PACAT DE CELE CARE TIN INSTITUTIA!…..penalizate….umilite….
    UNDE SUNT TINERII!
    Nu i- au finantat suficient ,,sponsorizat” VETERANIII..???!!
    Lasati prieteniile…fiti fini observatori!
    OPRITI SCURGERILE….SPRE CEI CARE AU!
    ROMANI TREZITI-VA!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax