Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Concert de colinde cu Ioan Bocșa și Grupul „Icoane”, Nicolae Furdui Iancu, Veta Biriș la Casa de Cultură a Sindicatelor

Publicat

YouTube video

O seară de poveste au trăit câteva sute de albaiulieni vineri, la Casa de Cultură a Sindicatelor. În întâmpinarea sărbătorii Nașterii Domnului, aceștia „au primit colindători” de cel mai înalt rang, care le-au făcut cele mai vesele urări de sănătate și bunăstare, pe melodiile și versurile îndrăgitelor colinde tradiționale românești.

Concertul de colinde a fost deschis de Ioan Bocșa și grupul „Icoane” al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca. Într-o interpretare impecabilă, numerosul grup al artiștilor le-au adus spectatorilor un recital de colinde arhaice românești, autentice, pline de emoție și suflet.

În continuare, pe scenă au urcat Ionuț Fulea și Grupul „Obârșia”, Ansamblul folcloric al judeţului Alba, Leontina Fărcaș şi „Mugurii de Tezaur” ai Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, Veta Biriş şi grupul de colindători de la Institutul teologic greco-catolic din Blaj.

Acompaniați de clopoței, Nicolaie Furdui Iancu şi fiul său Tudor Iancu, alături de Grupul instrumental „Crai Nou”, au cântat câteva colinde tradiționale de pe Valea Târnavelor.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Vedeți mai jos câteva imagini foto-video:

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax