Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Concurenții din Festivalul de Folk „Ziua de Mâine” și-au „dat concursul” pe scena Casei de Cultură a Studenților

Publicat

YouTube video

Pe scena Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia au urcat sâmbătă 11 tineri folkiști, participanți în concursul din cadrul Festivalului de Folk „Ziua de Mâine”. Cu vocea, cu chitara sau orga, aceștia au interpretat câte două piese, pe versurile unor poeți cunoscuți sau compoziții proprii. Juriul a avut la dispoziție o zi pentru deliberare, iar duminică, la Casa de Cultură a Sindicatelor, începând cu ora 19.00, va avea loc Gala Laureaților, iar câștigătorii își vor interpreta din nou piesele pe scenă.

Fie că sunt pentru prima sau a doua oară la Festivalul Concurs de Folk „Ziua de Mâine”, tinerii din toate colțurile țării au venit la Alba Iulia, împreună cu susținătorii lor și cu speranța că vor câștiga cel puțin un premiu. Misiunea juriului nu va fi una ușoară, mai ales că dintre tinerii artiști o foarte mare parte au avut mini-recitaluri excelente, atât la nivelul vocilor și al instrumentelor cât și al pieselor alese.

Fiecare participant a interpretat câte două piese: Cosmin Vaman – foto („De ce nu apar folkiștii la televizor” și „Adevăruri universale”), Claudia Ciobanu („Cu ochii larg închiși” și „Lună plină”), Grupul „Punct și virgulă” („Plimbare pe ață” și „Mai stai”), Laura Todică („Vreau” și „Tramvai”), Petre Ancuța („N-ai dezmierda” și „Balada Motanului”), Grupul Eu, Tu și Ovidiu („Pericol de Ploi”, „Luna”), Simai Mihaela („Hoinar prin anotimpuri”, „Visul”), Grupul Icarus („Un alt timp” și „Fulg de nea”), Adela Țițescu, Ioan Mateiciuc („Telegrame din Iarnă” și „PS Formula Altcumva”), Raluca Marinescu („Oglindă” și „Ia-ți zborul”). În concurs a fost admis și George Covaci, însă acesta nu s-a prezentat la eveniment.

Juriul a fost compus din Mihai Cosmin Popescu (președinte), Mihaela Gornic, Călin Bulac, Claudiu Marean, Florin Săsărman, Marius Matache și Daniel Avram.

Festivalul Concurs de Folk „Ziua de Mâine” pune la bătaie 7 premii, în valoare totală de 4.600 lei. Acestea (premiile I, II și III, Premiul de Popularitate al Juriului, Premiul Radio Reîntregirea, Premiul Special al Consiliului Județean Alba și Premiul Folkalba.ro), vor fi înmânate câștigătorilor, la Gala Laureaților, duminică, începând cu ora 19.00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor.

Sâmbătă seară Festivalul de Folk „Ziua de Mâine” a continuat la Casa de Cultură a Sindicatelor cu un concert susținut de Vali Șerban & Ziua de Mâine, Alina Manole, Alexandru Andrieș, dar și cu expoziția de caricatură „Am cam întins coarda” semnată de Costel Pătrășcan. După ora 22.30, cu un after-party la RYMA, în care vor cânta Plus Noi, Tică Lumânare (grupul Karma), Claudiu Aftimescu, Iulian Timar.

Duminică dimineață, de la ora 11.00, la Art Cafe Downtown iubitorii de muzică au fost din nou invitați la Cafeneaua cu Folk, în care tânărul folkist Ioan Mateiciuc și-a lansat primul volum de poezii, intitulat „Open de dor”. De la ora 19.00, festivalul se va încheia cu Gala Laureaților și câteva recitaluri susținute de Adrian Ivanițchi, Florin Săsărman & Alexandru Filip, Ducu Bertzi & Mihai Neniță, Paula Seling.

Vedeți mai jos câteva imagini și fragmente-video din concurs.

YouTube video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax