Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Concursul „Plăcinta toamnei”, la Târgul Apulum Agraria de la Alba Iulia. Pe primul loc, un preparat cu carne și legume

Publicat

IMG_2370Sâmbătă, în cea de-a doua zi a Târgului Apulum Agraria, organizatorii au dorit să pună în practică creativitatea expozanților, în cadrul concursului „Plăcinta toamnei”. În cadrul acestuia, un număr de șase preparate au lăsat „gura apă” multor vizitatori. Marele premiu a fost obținut de Leterna Monica din Alba Iulia, care a participat la concurs cu o plăcintă cu carne și legume din gospodăria proprie. 

Concurenții au preparat câte o plăcintă sau prăjitură pe care mai apoi fiecare membru al juriului a notat-o ținând cont de mai multe criterii. Astfel, au fost acordate note, de la 1 la 5 (1 punct – nesatisfăcător, 2 puncte – satisfăcător, 3 puncte – bine, 4 puncte – foarte bine, 5 puncte – excelent), pentru aspectul vizual, calitatea gastronomică, originalitatea rețetei, varietatea ingredientelor folosite și complexitatea preparatului.

Vezi și FOTO-VIDEO: Târgul Apulum Agraria 2016 și-a deschis porțile la Alba Iulia. Ce puteţi vedea şi cumpăra la ediţia din acest an. Oferta producătorilor

YouTube video

Câștigătoarea concursului este oIMG_2356 producătoare din cadrul pieței volante, care a obținut cu preparatul său un număr de 65 de puncte. Leterna Monica este din Alba Iulia și a participat la concurs cu o plăcintă cu legume din gospodăria proprie. Aceasta a transmis că plăcinta a fost preparată dintr-un aluat produs practic din două aluaturi, iar pentru umplutură a folosit legume, carne și ciuperci. În final, plăcinta a fost decorată cu semințe. Producătoarea din Alba Iulia motivează folosirea cărnii în preparat spunând că este „cea mai bună legumă”.

Locul al doilea a fost ocupat de Milcu Elena, cu o plăcintă tradițională de la Pănade. Preparatul său a obținut din partea juriului un număr de 54 de puncte.

Pe locul trei s-a situat o companie care a obținut cu preparatul din concurs un număr de 53 de puncte. Este vorba despre Alpin 57 Lux din Sebeș, care a venit cu un tort „tri-ciocolate”, cu blat de ciocolată, cremă de vanilie și cremă de ciocolată, în combinație cu fructe de sezon.

Organizatorii au acordat și o mențiune, care a ajuns la Cosma Elena, expozant în cadrul pieței volante. Preparatul acesteia a întrunit un număr de 52 de puncte. Plăcinta este făcută cu ceapă, cartofi, ciuperci, fasole verde, mazăre și ou.

Premiile au constat în produse de bucătărie, respectiv suport de sticlă, cântar de bucătărie, tavă, planșetă de silicon și sucitor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax