Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

GALERIE FOTO-VIDEO: „Cool jazz”, un concert tribut Miles Davis, la Artcafé Downtown din Alba Iulia

Publicat

Luna jazz-ului continuă la Artcafé Downtown, unde, în seara de 8 martie, a avut loc cel de-al doilea concert din această serie, intitulat „Cool Jazz”, un tribut Miles Davis. Acest concert a adus cel de-al doilea „pas” în evoluţia istorică a genului muzical, care, în această săptămână, a trecut la perioada anilor ’60, la un ritm uşor mai alert, mai aerisit, mai puternic.

Concertul „Cool Jazz”, instrumental cu interferenţe vocale, a fost susţinut de 5 muzicieni, care au cântat pentru prima dată în această formulă, drept pentru care trupa nu are încă un nume: Laura Orian la clape şi voce, Ovidiu Pârjol la clape, Marius Coş la chitară, Levente Szöcs la bas, Petru Adam la trompetă şi Ferdinand Borca la tobe.

Concertul a început cu piesa „So What” de la Miles Davis, cântată, în acea vreme, cu John Coltrane şi înregistrată pe albumul „Kind of Blue”. Alte piese interpretate au fost „Blue in Green”, „All blues”, „Four”, „It never entered my mind” ale lui Miles Davis, „Waltz for Debby” a lui Bill Evans, „Stairway to nowhere”, o compoziţie a lui Marius Coş.

Luna jazz-ului a fost gândită ca o incursiune progresivă în istoria jazz-ului şi a început în urmă cu o săptămână cu un concert tribut Nat King Cole, de jazz clasic al anilor ’30 – ’40. Joia viitoare, 15 martie, se anunţă un concert de jazz fusion, acid jazz, condus, muzical, de chitară.

Foto: Vali Ciontea

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Doina

    vineri, 09.03.2012 at 12:39

    Un concert de exceptie!!! Bravo!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax