Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO-VIDEO: Cornel Murg a preluat OFICIAL funcţia de prefect al judeţului Alba, în prezenţa autorităţilor locale şi MAI

Publicat

DSC_0329 Fostul subprefect de Alba, Cornel Murg, a preluat oficial funcţia de prefect al judeţului. Evenimentul de învestire a acestuia în prima funcţie pe judeţ s-a desfăşurat sâmbătă, de la ora 10.30, la sediul Prefecturii, în prezenţa autorităţilor judeţene, locale şi reprezentanţilor partidelor politice, dar şi a subsecretarului de stat MAI, Viorel Dosaru.

La ceremonia de învestire au participat, printre alţii, preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, şefi de instituţii deconcentrate, primari şi consilieri locali, politicieni, dar şi foştii prefecţi, Gheorghe Feneşer şi Ioan Rus.

În discursul său, după depunerea jurământului, Cornel Murg a cerut ajutorul autorităţilor prezente, pentru a-şi îndeplini atribuţiile de reprezentant al Guvernului în judeţ.

Unii mă cunoaşteţi din tinereţe, alţii mai puţin. Sper să nu vă dezamăgesc. Am depus jurământul în prezenţa Dumneavoastră, aţi fost martori şi vă cer, celor care sunteţi astăzi aici şi veţi fi coleboratorii mei, să mă ajutaţi„, a spus Murg.

YouTube video

În discursul de „predare” a funcţiei fostului subprefect, Gheorghe Feneşer a mulţumit pentru cooperarea cu primarii şi directorii de deconcentrate şi a oferit şi recomandări noului prefect.

Acum trei ani am preluat funcţia pentru maximum 10 luni. Apoi s-au făcut trei ani. Atunci ne gândeam cu toţii la regionalizare, la schimbarea alegerilor, nu s-a întâmplat. În toată această perioadă, cred că toţi cei 78 de primari şi directorii de deconcentrate cu care am colaborat, ne-am făcut treaba aşa cum trebuie. Vreau să le mulţumesc celor care mi-au fost alături, chiar dacă au fost şi păreri diferite, e normal să avem şi opinii diferite, aşa cum sunt şi culori diferite pe pământul asta. Sper că a fost o colaborare fructuoasă, în care a mai intervenit un vector, bunul simţ, cu care în ultima vreme ne-am obişnuit mai puţin. Sper ca domnul Cornel Murg să continue pe această linie, pentru că este vechi în prefectură”, a spus fostul prefect, Gheorghe Feneşer.

YouTube video

Reamintim că Murg a fost numit prefect de Alba prin decizie a Guvernului Cioloş, în 18 februarie, la aceeaşi dată fiind hotărâtă şi eliberarea din această funcţie a lui Gheorghe Feneşer, care a condus prefectura din ianuarie 2013. Deciziile au fost „la pachet” cu alţi 8 prefecţi din ţară care au fost schimbaţi din funcţii. Purtătorul de cuvânt al Executivului a anunţat că este doar prima „tranşă”, urmând şi alte modificări la prefecturi din ţară, săptămâna viitoare.

Vezi şi Decizie oficială la GUVERN: Noul prefect de Alba este Cornel Murg. Fostul subprefect îl înlocuieşte în funcţie pe Gheorghe Feneșer

DSC_0330 Cornel Murg (64 de ani) a fost subprefect de Alba din 2012 (pe vremea când prefect era actualul deputat PNL Dan Simedru). Anterior, a fost preşedinte PSD Cugir, consilier judeţean şi a mai prins un alt mandat de subprefect, în 2009.

Din CV-ul publicat pe site-ul Prefecturii Alba rezultă că prefectul Cornel Murg este un foarte bun vorbitor de limba rusă, atât la „înţelegere”, cât şi la „vorbire” şi „scriere”. Acesta susţine şi faptul că se descurcă „satisfăcător” în limba engleză.

Murg este licenţiat în inginerie managerială şi tehnologică, din anul 2000, al Universităţii Tehnice Cluj-Napoca. Tot la această instituţie de învăţământ superior a finalizat studiile de masterat privind tehnologiile moderne de fabricaţie a pieselor din materiale plastice şi compozite.

Are 2 brevete de invenţie, a fost angajat la Uzina Mecanică Cugir, preşedinte la SOCOM Cugir şi viceprimar al oraşului Cugir (2000-2004). A fost coordonator a 4 proiecte cu finanţare nerambursabilă Phare. În perioada 1994-2000, a fost consilier local în cadrul CL Cugir, din 2004 devenind membru al Comisiei de Urbanism al acestui for.

În perioada 1988 – 2000, a fost preşedinte al Societăţii Cooperatiste Meşteşugăreşti „Şurianu”, iar în perioada 1969 – 1988, a lucrat la Uzina Mecanică Cugir.

Cornel Murg are, împreună cu familia, aproape 9 hectare de teren agricol, 1.391 de metri pătraţi de teren intravilan în Cugir având ca titular una dintre cele două firme la care este asociat soţia acestuia (Popa Corina) – Euro Computer SRL, 5.000 metri pătraţi de teren intravilan în satul Peţelca şi 4.000 de metri pătraţi din ”alte catorii de terenuri” în acelaşi sat. Majoritatea terenurilor sunt moşteniri ale soţiei. Prefectul de Alba mai este proprietarului unui apartament în Cugir, în timp ce cinci spaţii comerciale trecute în declaraţia de avere au ca titulari firmele Sano Pharm SRL şi Euro Computer SRL. În declaraţia de avere mai apar 2 maşini (marca VW și Opel), precum şi aproape 200.000 de lei deţinuţi în conturi.

Cornel Murg a avut venituri de 71.801 lei la Prefectură şi aproape 6.000 de lei de la Consiliul Judeţean (ATOP şi comisia de denumiri). Potrivit declaraţiei de interese, Cornel Murg este acţionar la Cooperativa Meşteşugărescă Şurianu şi mai deţine pachete mici de acţiuni la societăţi de investiţii financiare.

https://www.youtube.com/watch?v=EsG-RFyF0vU

foto-video: Daniel Bloss

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax