Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Corul francez „Au Choeur des Collines” a susținut său primul concert din România, la Alba Iulia, la invitația corului „Theotokos”

Publicat

YouTube video

Vineri 11 iuilie, corul “Chorale Au Choeur des Collines” din Cottance – Franța a susținut un concert începând cu orele 18:00 în Sala Unirii din Alba Iulia, aceasta fiind prima apariție a lor din România. Cele aproximativ 100 de persoane prezente au putut asculta un repertoriu variat, format din piese laice și religioase, care abordează toate „vârstele” și „naționalitățile” muzicii. În deschiderea concertului, corul de copii ”Theotokos” de la Parohia Ortodoxă ”Maieri I” din Alba Iulia a susținut un mic recital.

Publicul s-a destins cu un recital extraordinar de aproape două ore, în finalul căruia ambele coruri au cântat împreună. Vedeți mai jos video.

Potrivit organizatorilor, se dorește ca începând de anul viitor, Alba Iulia să fie gazda unui festival internațional de muzică corală.

Înființat în 1992, corul “Chorale Au Choeur des Collines” cântă pe patru voci și încearcă să ”cânte în serios fără a se lua ei înșiși în serios”. Corul este una dintre activitățile familiilor din mediul rural din Cottance/Montchal, Franța.

De asemenea, ei sunt organizatorii ”Festival des Collines Chantantes”, loc de întâlnire al corurilor străine cu cele locale, fără spirit de competiție însă cu dorința de a face schimb de motivații pentru aceeași pasiune: cântând corale.

Duminică dimineaţa, în cadrul Sfintei Liturghii, la Biserica Ortodoxă “Maieri I” din Alba Iulia şi duminică 13 iulie, de la ora 19.30, în catedrala Romano Catolică din Alba Iulia, membrii corului francez vor susţine alte două concerte. Intrarea este liberă pentru toţi cei care vor să asculte în acest sfârşit de săptămână un concert coral.

Concertul de la Alba Iulia a fost organizat de Corul de copii “Theotokos”, în parteneriat cu Universitatea “1 Decembrie 1918” şi Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia.

Raul BACIU

Vedeți mai jos câteva imagini:

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax