Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Cum arată AUTOSTRADA închisă de un an. Forfotă pe şantierul dintre Cunţa şi Sălişte. Stadiul lucrărilor

Publicat

  santier autostrada cunta saliste 2 septPe 7 septembrie s-a împlinit un an de când Autostrada Orăştie – Sibiu a fost închisă între Cunţa (judeţul Alba) şi Sălişte (judeţul Sibiu), din cauza surpărilor. Dacă iniţial urma să fie redeschisă în câteva luni, abia în august au început lucrările, derulate de CNADNR.

De altfel, compania prezintă imagini aproape zilnic despre evoluţia lucrărilor. Este o adevărată forfotă pe şantier, autorităţile încercând să respecte termenul anunţat pentru terminarea lucrărilor, adică 30 septembrie. Totuşi, nu e sigur că atunci va fi şi redeschisă circulaţiei. Având în vedere că şoseaua de mare viteză a fost inaugurată de Victor Ponta, înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale, iar la scurt timp a crăpat, acum autorităţile insistă asupra condiţiilor de siguranţă.

Muncitorii spun că muncesc non-stop, inclusiv în weekend, și că speră că la sfârșitul lunii lucrările vor fi gata.

Peste zece utilaje funcționau miercuri pe tronsonul de autostradă Săliște – Cunța. Echipele de muncitori au așternut un nou strat de pietriș, menit să stabilizeze corpul autostrăzii.

Autostrada Sibiu-Orăștie a fost inaugurată de fostul premier Victor Ponta cu puţin înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale. La doar zece zile după deschiderea circulației, au apărut fisuri în asfalt. Câteva luni mai târziu, 500 de metri erau distruşi. Ulterior, contractul cu firma de construcţii a fost reziliat, iar tronsonul a fost închis. Iniţial se vorbea de aproape două luni, dar s-a făcut un an. Timp în care şoferii sunt nevoiţi să circulă din nou pe drumul național 1.

Reprezentanţii Companiei de Autostrăzi au decis să repare bucata de drum în regie proprie. A fost însă nevoie de studii noi, de o nouă soluție tehnică și de noi avize. Abia la începutul lunii trecute, toate aprobările au fost obținute, iar muncitorii s-au apucat de lucru.

Nota de plată pentru reparaţii este de cinci milioane de euro. CNADNR spune că va recupera banii din garanția depusă de constructor. Șeful companiei, Cătălin Homor, a declarat că circulația se va relua la sfârşitul lunii.

Vezi şi FOTO-VIDEO: Promisiuni noi de la CNADNR. Când se deschide Autostrada Sebeş-Turda şi ce se întâmplă cu tronsonul dintre Cunţa şi Sălişte

Citeşte şi AUTOSTRADA Orăștie – Sibiu: Soluția pentru lotul demolat, avizată de CNADNR. Drenaje pe 800 m pentru scoaterea apei din fundaţie

sursa: digi24.ro

foto-video: Facebook (CNADNR)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Avram

    miercuri, 07.09.2016 at 23:55

    Nu stim inca daca la sfarsitul lunii sau al lumii?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax