Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO – VIDEO: Curtea de Apel Alba Iulia a judecat contestaţia DIICOT privind măsurile preventive pentru Berbeceanu: „Mi-au distrus cariera”

Publicat

YouTube video

Curtea de Apel Alba Iulia a judecat, joi, contestaţia DIICOT privind revocarea măsurilor preventive în cazul fostului şef de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba, Traian Berbeceanu. Acesta s-a aflat în sala de judecată, începând cu ora 13.00, şedinţa fiind publică. Instanţa se va pronunţa vineri, 18 aprilie, în acest caz.

„Am totală şi deplină încredere în justiţie, aşa cum am afirmat şi am spus de fiecare dată. Da, mă aşteptam la o contestaţie din partea DIICOT”, a declarat Traian Berbeceanu la ieşirea din sala de judecată. La Curtea de Apel Alba Iulia, Traian Berbeceanu a fost aşteptat şi de colegi din cadrul BCCO Alba.

YouTube video

În timpul şedinţei de judecată de la Curtea de Apel Alba Iulia, Berbeceanu a spus că „îmi menţin declaraţiile făcute în faţa judecătorilor de la Tribunalul Hunedoara. Vă rog să apreciaţi că de 23 de ani mi-am făcut datoria ca agent de poliţie fără greşeală. Trebuie să îmi fie reparate daunele aduse mie, dar şi familiei mele. Mi-a fost distrusă cariera”.

Daniel Tiliciu, avocatul lui Traian Berbeceanu a spus că este optimist în verdictul pe care magsitraţii Curţii de Apel Alba Iulia îl vor da vineri. „Sunt convins că până la urmă doamna judecător de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Alba Iulia va respinge contestaţia formulată de DIICOT. Pentru că acele critici cuprinse în motivarea contestaţiei nu sunt  absolut deloc întemeiate. Critici cu privire la încheierea judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Hunedoara, care din punctul meu de vedere este o încheiere foarte bună care respectă legea şi prevederile procesual penale”.

Acesta a precizat că procurorii DIICOT, care au contestat revocarea măsurilor preventive în cazul fostului şef de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba, Traian Berbeceanu „s-au agăţat de lucruri care nu au substanţă. E foarte complicat să te agăţi de unele lucruri atunci când nu ai ce spune. Au făcut-o profesionist aşa cum se poate face în condiţiile date”. Tiliciu a spus că verdictul dat de Curtea de Apel Alba Iulia în acest caz este definitiv.

YouTube video

Reamintim că procurorii DIICOT au contestat decizia Tribunalului Hunedoara care a admis solicitarea fostului comisar şef de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Traian Berbeceanu de revocare a măsurilor preventive.

Traian Berbeceanu a depus la Tribunalul Hunedoara, la începutul lunii aprilie, o solicitare de revocare a măsurilor preventive luate împotriva sa.

În noiembrie 2013, după o lună de arest preventiv, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că Traian Berbeceanu poate fi cercetat în libertate în dosarul în care este acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală, dispunând ca măsură preventivă interdicţia de a părăsi ţara.

Tot atunci, instanţa supremă a dispus ca Traian Berbeceanu să se prezinte la organele judiciare ori de câte ori este chemat, să se prezinte la Poliţia municipiului Deva conform programului de supraveghere, să nu-şi schimbe locuinţa fără încuviinţarea organelor judiciare şi să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme.

Totodată, Traian Berbeceanu nu avea voie să comunice cu 46 de persoane care au diferite calităţi în dosarul instrumentat de către procurorii DIICOT Alba.

Fostul şef al BCCO Alba a stat în arest din 24 octombrie până în 26 noiembrie 2013, fiind acuzat de către procurorii DIICOT că a sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei. În acelaşi dosar, sunt cercetaţi soţii Titus şi Ramona Biriescu, consideraţi liderii grupării infracţionale specializate în comerţ ilegal cu petrol, arestaţi de asemenea în 24 octombrie 2013.

Potrivit procurorilor DIICOT, soţii Titus Gabriel şi Anişoara Ramona Biriescu au “sponsorizat” BCCO Alba Iulia, prin intermediul comisarului Traian Berbeceanu. Din documentele anchetatorilor reiese că cei doi soţi au sponsorizat indirect, prin comisarul Traian Berbeceanu, cu calculatoare şi alte bunuri sau servicii, BCCO Alba Iulia şi Inspectoratul Şcolar Hunedoara, unde lucrează soţia comisarului.

Procurorii arătau că Traian Berbeceanu i-ar fi ajutat pe membrii grupării, dându-le informaţii despre investigaţiile DIICOT sau despre stadiul unor dosare care aveau ca obiect comiterea unor infracţiuni economice de către membrii acestei grupări. Berbeceanu i-ar fi anunţat şi despre percheziţii şi audieri de martori şi le-ar fi spus cum pot evita probarea activităţilor infracţionale, atenţionându-i cu privire la evitarea utilizării comunicărilor prin telefon.

Citeşte şi Alin Muntean, ofiţerul BCCO Alba Iulia cercetat de DNA în legătură cu dosarul Berbeceanu, pus la dispoziţia IPJ Alba. A început acţiunea penală

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Adrian

    vineri, 18.04.2014 at 07:07

    Ii inteleg pe domnii de la BCCO Alba Iulia ca s-au dus sa isi sustina FOSTUL sef,dar nu inteleg de ce ce s-au dus cu armamentul din dotare asupra lor,din cate stiu,nu se aflau in misiune…….atentie domnilor jandarmi care efectuati paza la instante,creati un precedent periculos……..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax