Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Desfăşurare de forţe, sirene şi intervenţii „live” în Şanţurile Cetăţii Alba Iulia, la competiţia echipelor ISU din cinci judeţe

Publicat

descarcerare competitie Spaţiul din faţa Catedralei Ortodoxe din Alba Iulia, în şanţurile de Vest ale Cetăţii Alba Carolina a fost, joi, locaţie pentru o adevărare desfăşurare de forţe în cadrul competiției naţionale de descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat. La Alba Iulia se desfăşoară faza zonală şi participă echipe de la inspectoratele de urgenţă din județele Alba, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș, care se vor întrece în descarcerarea din autovehicule și acordarea primului ajutor calificat.

Competiția de descarcerare din autovehicule și de acordare a primului ajutor calificat a fost gândită ca o platformă de învățare și de testare a deprinderilor, printr-o evaluare strictă, unde participanții sunt încurajați să-și autoevalueze propriile practici și tehnici.

La festivitatea de deschidere au fost prezenți, pe lângă reprezentanții inspectoratelor de urgență, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, viceprimarul Paul Voicu și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.

IMG_0712 Competiţia Naţională de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat, faza zonală, a reunit la start, următoarele echipe:

– Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba;

– Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Vasile Goldiș” al Judeţului Arad;

– Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraș-Severin;

– Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara” al judeţului Hunedoara;

– Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al judeţului Timiș.

YouTube video

IMG_0767 Concursul cuprinde două probe, descarcerarea din autovehicule și acordarea primului ajutor calificat.

Primii care au început proba de descarcerare din autovehicule au fost membrii echipajului din Timiș, iar la acordarea primului ajutor calificat au participat membrii echipajului din Arad.

Echipele de descarcerare se compun din șase membrii:

– comandantul echipajului – intervenției

– doi servanți

– doi paramedici

– o rezervă conducător autospecială și paramedic

Echipele de acordare a primului ajutor calificat sunt formate din trei paramedici.

Evoluția echipajelor intrate în competiție este apreciată de către o echipă de evaluatori la fiecare probă în parte. Clasamentul final va fi pe probe în ordinea descrescătoare a punctajului obținut de fiecare echipă.

Premiile se acordă pentru primele trei locuri la probele pe echipe. La finalul probei de descarcerare din vehicule se vor acorda premii și pentru:

– cel mai bun comandant de echipaj

– cea mai bună echipă de paramedici

– cea mai bună echipă de servanți

În faza superioară se califică echipa care a obținut cel mai mare punctaj, distinct pentru fiecare probă.

Probele de concurs se vor derula joi, 28 mai, până la ora 20.00 și vineri, 29 mai, între orele 8.30 – 12.00, în Șanțul de Vest al Cetății Alba Carolina (în fața Catedralei Reîntregirii Alba Iulia). Galeria foto este actualizată cu probele de pe parcursul zilei de joi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax