Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: „Dialogul Chitarelor”, la Palatul Copiilor, în Cetatea Alba Carolina. Expoziție demonstrativă, în săptămâna „Școala Altfel”

Publicat

GOPR0839 În săptămâna „Şcoala altfel”, elevii au ocazia să vadă, la sediul Palatului Copiilor din Cetatea Alba Carolina, o expoziție itinerantă demonstrativă, „Dialogul Chitarelor”, unde au fost expuse peste 20 de chitare ale profesorului de muzică Daniel Avram. Luni, la evenimentul de lansare, aceştia au putut vedea „live” interpretări la acest instrument. Cel mai vechi instrument muzical expus este o chitară Framus Texan din anii 70.

Reamintim faptul că în perioada 18-22 aprilie, elevii din România vor avea parte de o săptămână plină de activități menite să completeze procesul de educaţie, în cadrul programului „Școala Altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun!”. Astfel, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ vor fi derulate acţiuni cu caracter non-formal, după un orar special. Programul își propune implicarea, deopotrivă, a elevilor și a dascălilor, în activități extracurriculare și extrașcolare, interesante, care să le valorizeze talentele, preocupările extra-şcolare şi competenţele în domenii cât mai diverse şi interesante.

Profesorul Daniel Avram şi câţiva dintre elevii cercului de chitară au interpretat pentru cei prezenţi luni, 18 aprilie, la Palatul Copiilor din Cetatea Alba Carolina, mici fragmente din diferite genuri muzicale precum jazz, folk sau rock, pentru a explica destinaţia acestor chitare. În cadrul evenimentului sunt expuse peste 20 de chitare acustice, electrice, bass din colecţia personală a profesorului Daniel Avram, fiului acestuia, prof. Dan Avram şi din dotarea Palatului Copiilor.

Printre primii vizitatori ai expoziției s-au numărat elevi ai Liceului de Arte „Regina Maria”, Liceului cu Program Sportiv și Școlii Gimnaziale „Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia.

YouTube video

GOPR0819 Cel mai vechi instrument muzical expus este o chitară Framus Texan din anii 70. De asemenea, cea mai scumpă chitară expusă valorează aproximativ 2.000 de euro.

Programul evenimentului:

– Luni și marți (18 – 19 aprilie): Palatul Copiilor din Cetatea Alba Carolina, orele 10.00 – 14.00

– Miercuri și joi (20 – 21 aprilie): Sala de lectură a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” din Alba Iulia, orele 10.00 – 14.00

Tot cu ocazia desfăşurării evenimentelor din săptămâna „Școala Altfel”, Palatul Copiilor din Alba lansează o invitație iubitorilor muzicii, indiferent de vârstă, să participe luni, 18 aprilie, de la ora 17.00, la un spectacol folcloric organizat de prof. Victor Geogean şi miercuri, 20 aprilie, de la ora 18.00, la un spectacol de muzică folk, teatru şi muzică uşoară organizat de prof Daniel Avram şi Teodora Mălin. Ambele spectacole se vor desfăşura în aer liber în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia.

Citește și DE LUNI începe „Școala Altfel”: Activități interesante pentru elevii din județul Alba. PROGRAMUL pregătit de instituţii, în perioada 18-22 aprilie

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax