Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Diana Dava Barb, trupa 3 O’Clock și Mircea Tiberian au deschis seria concertelor de la Festivalul de Jazz din Alba Iulia

Publicat

YouTube video

Concerte susținute cu ocazia Festivalului de Jazz de la Alba Iulia au debutat vineri în Cetatea Alba Carolina. Diana Dava Barb, trupa 3 O’Clock și Mircea Tiberian au fost artiștii care au încântat publicul în prima seară a evenimentului.

Începând cu ora 19.00, pietonala Mihai Viteazul din Cetatea Alba Carolina a răsunat cu melodii de jazz.

Startul concertelor a fost dat de Diana Dava Barb, care, timp de aproximativ jumătate de oră i-a încântat pe trecători cu piese ale compozitorului american Charles Ives sau ale lui Ciprian Pop. După cum declara fosta elevă a Liceului de Arte Regina Maria din Alba Iulia, piesele cântate de a sunt foarte novatoare și interesante întrucât Charles folosește un limbaj extrem de avangardits.

Al doilea concert a fost susținut te trei tinere care de asemenea au terminat Liceul de Artă din Alba Iulia. Andrada, Andreea și Nicole formează trupa 3 O’Clock. Acesta au urcat pe scenă începând cu ora 20.00 și au susținut un concert de muzică boogie, swing, bossa.

Punctul culminant al serii și ultimul concert din prima seara a fost susținut de pianistul Mircea Tiberian.

Artistul se bucură de numeroase premii printre care Muzicianul Român al Anului (1987); Premiul Uniunii Compozitorilor pentru compoziție jazz (1990, 1996, 2000); Premiul pentru Întreaga Activitate Artistică (Asociația de jazz Napocensis, 2001)

Discografia sa cuprinde „Magic Bird”, „Never Ending Story”, „Working Underground„, „Alone in Heaven”, „Hotel of Three Beginnings”, „Back To My Angel” dar și multe altele.

Evenimentele de la Festivalul de Jazz vor continua în acest weekend cu numeroase concerte și spectacole.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax