Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO | Exponatul lunii decembrie, la muzeu: O colecție de 6.000 de documente originale ale Unirii Transilvaniei cu România

Publicat

YouTube video

Exponatul lunii decembrie la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia sunt Documentele Unirii, o colecție de 6.000 de documente originale din Tezaurul Patrimoniului Cultural Național al României. Vernisajul expoziției a avut loc miercuri, 5 decembrie, ora 11.00, la Sala Unirii.

Muzeul Național al Unirii Alba Iulia propune pentru luna decembrie, în cadrul manifestării expoziționale „Exponatul lunii”, Documentele Unirii. Este vorba aproape 6.000 documente originale, toate clasate în categoria Tezaur a Patrimoniului Cultural Naţional al României.

Documentele reprezintă cea mai mare şi valoroasă colecţie de documente ale Unirii Transilvaniei cu România de la 1 Decembrie 1918, fiind între cele mai valoroase piese aflate în patrimoniul muzeului albaiulian. Au fost donate în anul 1929, cu ocazia împlinirii a 10 ani de la Marea Unire, de Asociaţia ASTRA.

Între ele se găsesc şi celebrele credenţionale cu numele celor 1.228 de delegaţilor prezenţi de pe tot cuprinsul Transilvaniei la Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia.

Vernisarea oficială a avut loc miercuri, 5 decembrie, ora 11.00, la Sala Unirii.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniu Național Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

FOTO-VIDEO: Cătălin CRĂCIUN

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax