|

FOTO-VIDEO: Expoziția „Aducem culoare țării”, cu peste 200 de lucrări realizate de artiști din toată țara, vernisată la Muzeul Național al Unirii

Câteva zeci de artiști și iubitori de artă din toată țara s-au întâlnit joi la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia pentru a participa la vernisajul expoziției „Aducem culoare țării”, un proiect al Uniunii Artiștilor Plastici, ce a vizitat mai multe orașe din România. Aproximativ 230 de tablouri realizate de artiști profesioniști și amatori au fost expuse pe simezele secției „Artă contemporană” de la etajul al doilea al muzeului. Expoziția rămâne în Alba Iulia până pe 31 iulie, iar accesul este gratuit.

Lucrările și autorii lor au fost prezentați de către președintele uniunii, prof. dr. Traian Mârza, alături de mai mulți președinți de filiale din țară: Dumitru Costălaș – președintele filialei de la Șimleu Silvaniei și Zalău, Constantin Bogoșel – președintele filialei din Târgu Mureș, Dana Ortelecan – membră a Consiliului Director al filialei din Alba Iulia.

„Proiectul Aducem culoare țării – 10 zile în orașul tău” a demarat în martie. Prima expoziție a avut loc la Sighișoara, apoi la Târgu Mureș, Zalău, Satu Mare, Baia Mare, Sighetu Marmației. După expoziția de la Alba Iulia, pe 7 august lucrările vor fi expuse la Craiova.

„Uniunea noastră aduce nou faptul că noi considerăm că diplomele de licență țin de evoluția personală a fiecărui individ. Sprijinim oameni autodidacți să vină să expună pe simeze împreună”, a spus Traian Mârza. El a mai anunțat că proiectul este deschis oricărui iubitor de artă, indiferent de formația profesională. Totodată, acesta și-a exprimat, ca un viitor proiect, intenția de a realiza o expoziție masivă la Alba Iulia, cu peste 5.000 de lucrări ce vor fi expuse pe zidurile Cetății Alba Carolina.

Tânărul chitarist Cosmin Buzgure, elev la Liceul de Muzică și Arte Plastice din Alba Iulia, a susținut un scurt recital la voce și chitară.

În finalul vernisajului, președintele filialei din Șimleul Silvaniei, Dumitru Costălaș, a înmânat diplome unor tinieri artiști din localitate, pentru participarea la expoziția de la Muzeul Național al Unirii a proiectului „Aducem culoare țării”.

Vă invităm să vizualizați câteva imagini și să ascultați un fragment muzical interpretat de Cosmin Buzgure:

URL scurt: http://alba24.ro/?p=221632avatar Publicat de pe 25 iulie 2013 şi actualizat pe 25 iulie 2013.
Publicat în ACTUALITATE, Arta.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

Publicitate


Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Lia: Nici vorba. Este supus lui Hava, inca il pastreaza.
  • Ionel: Prea mult s-a furat in Romania, indiferent de partidul care a guvernat tara. Marile privatizari sunt un esec...
  • Maria: În PSD.
  • popeala: Sa mai spui ,,sarut mana parinte,, ? Prost trebuie sa fi, sa mai crezi in ceva, in ziua de azi !
  • Bomba Atomica: se fura cum naiba sa nu se fura din banul public ? hava e capul mafiei !

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI