Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: „Frau Hess și grădinile ei”, în a treia seară a Festivalului Internațional de Teatru „Povești” de la Alba Iulia

Publicat

IMG_0594 Organizatorii Festivalului Internațional de Teatru „Povești” au ales pentru a treia seară de eveniment un spectacolul regizat de Alexander Hausvater. Frau Hess este un cabaret de teatru, dans, muzică, într-un amestec al stilurilor de joc, text și imagine, care a umplut sala Casei de Cultură a Sindicatelor.

Frau Hess este un spectacol autentic care acaparează prin mișcare, emoție, sexualitate și simboluri.
Povestea este bazată pe un personaj real. Soţia lui Rudolf Hess, Frau Hess, a găsit o modalitate de a supraviețui în timpul războiului, construindu-și o grădină fantastică și care ajunge să aibă o relație cu grădinarul ei, un evreu venit de la Auschwitz.

Alexander Hausvater a puns în scenă această piesă într-o manieră originală și nu este de mirare că este foarte cerută la festivalurile internaționale din afara României.

Descrierea piesei, pusă la dispoziție de Teatru Evreiesc este următoarea:

„Prin grotesc, ironie, umor negru, macabru, magia cabaretului cristalizează relaţia imposibilă dintre Frau Hess – extremă, excentrică, aristocrată, membră a Partidului Naţional Socialist – și Isaac Baum, evreul mândru, măcinat de conflictul renunţării la propria identitate, pentru a face parte din lumea ei. Cine e torţionarul? Cine e victima?!

Într-o perioadă tulburătoare, derutantă (Germania anului 1944), conştiinţa lor intră în proces cu istoria, pentru asumarea vinei, iar suferinţa le ascute sensibilitatea la acuzaţiile care li se aduc. De pe o platformă morală superioară, protagoniştii acuză, fără să-și asume nimic, absolvindu-se de orice vinovăţie.
Într-un univers al inconştientului şi al subconştientului, unde ceea ce auziţi nu este ceea ce se spune, ceea ce se cântă nu este ceea ce se simte şi ceea ce pare nu este ceea ce este, ceilalti actori wagnerieni sunt cioburile de emoţie şi de gândire ale personajelor principale. Trupa Teatrului Evreiesc de Stat caută să redescopere noi sensuri şi să arunce o privire asupra unui subiect ce pare epuizat, dar din nefericire este inepuizabil”.

Și în această seară am avut ocazia să o admirăm pe Maia Morgenstern, în rolul principal, alături de Neculai Predica.

Din distribuție mai fac parte: Marius Călugărița, Veaceslav Grosu, Anka Levana, Cristina Cîrcei, Natalie Ester, Darius Daradici.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax