Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Gregorian Bivolaru își compară suferința cu cea a lui Iisus Hristos. „Guru” de la MISA, din nou la Curtea de Apel Alba Iulia

Publicat

vlcsnap-2017-02-22-12h37m49s060 Gregorian Bivolaru se află miercuri, 22 februarie, la Alba Iulia, având termen în dosarul de la Curtea de Apel în care cere redeschiderea procesului penal în urma căruia a fost găsit vinovat şi condamnat la şase ani închisoare, de către Tribunalul Sibiu, pentru act sexual cu un minor. Solicitarea a fost înaintată în această vară instanţei menţionate, însă a fost respinsă, iar decizia a fost contestată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Primul termen a fost în 18 ianuarie, însă instanţa a amânat judecarea cererii pentru 22 februarie, din motive de procedură. Este vorba despre lipsă de procedură privind părţile intimate.

UPDATE: Câteva zeci de susținători au venit la Curtea de Apel Alba Iulia pentru a-l vedea pe „Guru” Bivolaru. Oarecum resemnat și cu o aparență neîngrijită, Gregorian Bivolaru a luat loc în boxa acuzaților și și-a lăsat avocații să îi susțină cauza. Aceștia au cerut rejudecarea cazului motivând că acesta nu a fost prezent și invocând o serie de legi și documente internaționale.

Avocații au subliniat că Bivolaru avea calitatea de refugiat politic în Suedia și ar trebui protejat. Unul dintre avocați a spus instanței că persoana condamnată s-a aflat în imposibilitatea juridică de a se prezenta la proces întrucât Curtea Supremă din Suedia a respins cererea de extradare a lui Bivolaru pconsiderând că, odata întors în țară, integritatea sa morală și fizică ar fi fost puse în pericol din cauza convingerilor sale filozofice și religioase. 

Una dintre fetele pe care procurorii au considerat-o victimă, Mădălina Dumitru, a fost audiată și a spus cu vocea tremurândă și cu ochii în lacrimi că de 13 ani este o victimă a procurorilor și i s-a distrus imaginea.

Purtătorul de cuvânt al lui Gregorian Bivolaru, Cosmina Oprea, a spus că ”așa zisa parte vătămată a susținut de la început că nu este o victimă a lui Bivolaru”. ”Avea 17 ani din câte îmi amintesc, singura instanță care a audiat-o și a ținut cont de declarația ei a fost instanța suedeză”, a declarat Cosmina Oprea. Alte trei persoane, părți vătămate în proces, nu se consideră victime și susțin rejudecarea procesului, la fel ca și avocații.

În pledoaria sa, Gregorian Bivolaru s-a comparat cu Iisus Hristos, făcând aluzie la numele operațiunii desfășurate împotriva sa: ”Christ”. ”Am fost condamnat la 6 ani de închisoare de Înalta Curte de Casație și Justiție, deși anterior două instanțe constataseră nevinovăția mea. Procesul meu a fost deschis în 2004 la o comandă politică în urma acțiunii intitulată de autoritățile române ”Christ” și considerată cea mai mare de până atunci. În prezent mă aflu în poziția lui Isus care a fost condamnat și crucificat. Nu mi s-a dat dreptul prin comisia rogatorie să fiu audiat și să-mi spun punctul de vedere. Vă rog să aprobați cererea de rejudecare a procesului meu și să dați dovadă că omenia nu a dispărut din justiție” a spus Bivolaru.

Pronunțarea sentinței s-a amânat pentru data de 8 martie.

YouTube video

YouTube video

YouTube video

În 16 ianuarie, Curtea de Apel a admis şi declaraţia de abţinere de la soluţionarea dosarului a judecătorului iniţial desemnat pentru această cauză.

Rejudecarea este cerută având în vedere că Bivolaru are statutul de azilant în Suedia şi nu a putut participa la judecarea dosarului, potrivit apărătorului ales.

„Noi şi Parchetul ne-am expus punctul de vedere. Singura infractiune pentru care a fost condamnat cu referire la o parte vătămată este cea în care chiar partea vătămată spune că lucrurile nu s-au întâmplat aşa cum a reţinut instanţa. Evident există elemente certe de nevinovăţie. Dorim redeschiderea dosarului pentru ca domnul Gregorian Bivolaru, direct, nemijlocit, să-şi expună punctul în faţa instanţei”, a spus avocatul lui Bivolaru, pe 18 ianuarie, la Alba Iulia.

Despre imposibilitatea juridică de a fi prezent la procesul acum contestat, în ceea ce-l priveşte pe Bivolaru, avocatul a explicat că statutul său de refugiat îi interzicea să intre în România, că i-a fost emis un paşaport cu care putea circula peste tot în Europa, cu excepţia României.

A mai precizat că statutul de azilant a fost reconfirmat în 2016, fiind valabil şi în prezent.

Avocatul s-a referit, ca răspuns la o întrebare adresată de jurnalişti şi la faptul că viaţa şi integritatea corporală a clientului său este pusă în primejdie. A explicat că, în penitenciar, Bivolaru are un regim special, adică este nevoit să petreacă majoritatea timpului în camera sa, singur, că este considerată persoană vulnerabilă. “Există atitudini, remarci din partea colegilor care nu pot decât să-i creeze o stare de pericol permanentă”, a mai spus avocatul Tiberius Bărbăcioru.

Prin decizia din 11 noiembrie, Tribunalul Sibiu a respins cererea de redeschidere a procesului penal formulată de Gregorian Bivolaru alias Magnus Aurolsson, care a fost condamnat în 2010 la şase ani de închisoare cu executare pentru act sexual cu un minor, decizie rămasă definitivă în 2013, la ÎCCJ.

Dacă obţine câştig de cauză, procesul ar putea fi repus pe rol.

Liderul MISA a plecat din România în 2004, iar în 2005 a primit azil politic în Suedia. A fost prins în Franţa, în februarie 2016 şi extrădat în iulie, în România, iar acum se află după gratii, la Penitenciarul Aiud.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax