Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: „Hadrian” și-a prezentat povestea, în fața Legiunii XIII Gemina, la Apulum. Află istoria inventatorului „Pax Romana”

Publicat

YouTube video

Împăratul Hadrian, alături de omul său de încredere, guvernatorul Caius Marcius Turbo, de procuratorul fiscal al Daciei Apulensis, Octavius Petronius Maximus, de Legiunea a XIII-a Gemina și de Dacii Liberi, au „descins” vineri seara în Cetatea Alba Carolina, unde au reactivat atmosfera anului 117, în fața a câteva sute de albaiulieni și turiști.

După o paradă desfășurată între Muzeul Național al Unirii, Poarta a III-a și Poarta a IV-a a Cetății, în care romanii și dacii au scandat lozinci victorioase și au intonat cântece, urmați de mulțimea de albaiulieni și turiști sosiți în Cetate pentru a asista la spectacol, aceștia s-au oprit pe platoul de pe pietonala Mihai Viteazul.

Cu prezență de spirit și umor, în interpretarea istoricului Tudor Roșu, Împăratul Hadrian le-a împărtășit spectatorilor câteva întâmplări „de pe vremea sa”. Vă invităm să ascultați povestea sa:

YouTube video

În continuare, dacii, conduși de Dada Mamusa (foto) și romanii, sub comanda centurionului au făcut demonstrații de luptă, implicând și câțiva voluntari în joc.

Acțiunea este parte a unui proiect de restaurare istorică, inițiat cercetători de la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. O nouă demonstrație surpriză va avea loc vinerea viitoare, în Cetatea Alba Carolina.

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. adriana

    sâmbătă, 20.07.2013 at 00:23

    Felicitari!

  2. Pingback: VINERI: „Împăratul Caracalla” va poposi în Cetatea Alba Carolina. Ceremonial militar daco-roman pe platoul din fața Porții a IV-a | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax