Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Urși și șacali la câțiva kilometri de Alba Iulia. Imagini inedite din lumea animalelor, surprinse de un vânător pasionat de fotografie

Publicat

74067_102977823210097_1068470812_n La numai câțiva kilometri de Alba Iulia, animalele sălbatice au lumea lor. Porci mistreți, cerbi, pisici sălbatice, vulpi, fazani, cocoși de munte, răpitoare, capre și chiar urși și șacali populează pădurile și pășunile de pe Valea Mureșului și până spre crestele munților Apuseni. O faună spectaculoasă, despre care puțină lume știe și pe care și mai puțină lume a avut ocazia să o vadă vreodată.

Felix-Bogdan Dragomir are două pasiuni mari: vânătoarea și fotografia. Bogdan este vânător din 1994, dar în ultimii ani a început să fie atras și de fotografie. Creațiile sale incredibile au ajuns în reviste de profil din Europa și chiar într-un calendar dedicat vieții sălbatice.

Urs la 7 kilometri de oraș și șacali pe Valea Mureșului


urma de urs
Cu câteva zile în urmă, Bogdan Dragomir a fotografiat urmele lăsate de un urs la numai 7 kilometri de Alba Iulia, respectiv în apropiere de Dumitra – Mihalț. Acesta bănuiește că ar putea fi vorba despre un urs tânăr dintr-o familie de urși înregistrată recent în zona Daia.

De asemenea, Bogdan spune că. de câțiva ani, pe Valea Mureșului (venind dinspre Ungaria) au apărut șacalii. Acesta este un lucru inedit, șacalii nefiind înregistrați până acum pe aceste locuri. Fără dușmani naturali (în urma împuținării lupilor) și mai puternici decât vulpile, aceștia s-au înmulțit în ultima vreme și pot fi împușcați (există cotă la șacal, ceea ce înseamnă că prezența lor în zonă este recunoscută).

Primul sacal impuscat oficial in transilvania Bogdan spune că nici ursul și nici șacalii nu sunt periculoși pentru om și că o eventuală întâlnire cu ei în pădure este puțin probabilă datorită faptului că aceștia simt prezența omului de la distanțe considerabile și îl evită. ”Nici un animal nu este periculos pentru om, dacă este lăsat în pace” adaugă acesta.

Un video realizat la o hrănitoare pentru mistreți, aflată ”foarte aproape de civilizație” a surprins o ursoaică cu trei pui în timp ce furau din porumbul pus acolo ca supliment de iarnă pentru hrana porcilor.

 

 

pui de capra neagra in Muníi Cugirului Remarcabil este și un alt animal care nu a fost înregistrat până acum în județul Alba, capra neagră, care a fost fotografiat de Bogdan Dragomir pe Valea Cugirului. Este vorba despre un pui de capră neagră, animale venite probabil din zona munților Retezat.

 

 

 

 

 

VIDEO: Urșii jefuiesc mâncarea mistreților. Imagini video rare cu un cocoș de munte din Apuseni

YouTube video

Urmăriți mai jos, o selecție de fotografii realizate de Felix-Bogdan Dragomir:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alin

    marți, 28.03.2017 at 23:02

    În parcare sus la Parcul dendrologic circula 2 vulpi printre mașini

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax